Erbakan'dan çok konuşulacak CHP yorumu

Erbakan'dan çok konuşulacak CHP yorumu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP'deki "değişim" süreciyle ilgili çok konuşulacak bir yorumda bulundu. Erbakan, CHP'de ne olursa olsun yüzde 25 oy oranının geçilemeyeceğini belirterek partiyle ilgili "genetik özellik" ifadesinde bulundu. Erbakan böylece büyük bir tartışmanın kapısını araladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanması beklenen "değişim"in ne getireceği merakla beklenirken Millet İttifakı'nı baştan beri eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan konuyla ilgili farklı bir yorum geldi.

Erbakan, seçim sürecinde önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermeyecekleri kararını duyurmuş ancak daha sonra Erdoğan'ı destekleme kararı alarak adaylıktan çekilmişti.

"KILIÇDAROĞLU DA GİTSE..."

Erbakan “Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefetin bir yerde haklılık payı var ancak Kılıçdaroğlu da gitse başka birisi de gelse, CHP'nin milletimizden destek bulamayacağı bu seçimlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bütün çalışmalarına, bütün muazzam bütçelerine kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı yapmalarına rağmen yine yüzde 25’i geçememişlerdir.

"GENETİK ÖZELLİKLERİ NEDENİYLE..."

Cumhuriyet Halk Partisi genetik özellikleri nedeniyle milletimizin teveccühüne mazhar olamamaktadır. O nedenle bundan sonra kim gelirse gelsin yine başarılı olması, iktidar olması, hatta yüzde 25’i geçebilmesi mümkün değildir. 14 Mayıs seçimlerinde bu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

ERBAKAN'IN O İFADESİ TARTIŞMA BAŞLATABİLİR

Erbakan'ın konuşmasındaki "genetik özellik" ifadesi ise CHP tarihiyle ilgili ağır bir eleştiri izlenimi uyandırdı. Milli Mücadele tarihindeki siyasi gelişmelerin CHP tarihini de kapsadığı bilinirken Erbakan'ın partiye "genetik özellik" eleştirisi yapması, "Acaba Erbakan Milli Mücadele tarihini bilmiyor mu?" sorusunu ortaya çıkardı.

NOT: Resmi kuruluşu 9 Eylül 1923 olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşu 4-11 Eylül 1919'da yapılan Sivas Kongresi olarak da kabul edilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar