Yeni asgari ücreti canlı yayında açıkladı: İktidara yakın gazeteci asgari ücret zammını duyurdu

Yeni asgari ücreti canlı yayında açıkladı: İktidara yakın gazeteci asgari ücret zammını duyurdu
AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, tv100'de katıldığı canlı yayında 'kaynaklardan edindiği bilgiye göre' yeni asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı.

Gonca Bilgiç / Günboyu

Bugüne kadar yılda bir kez zamlanan asgari ücret, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle ilk kez geçtiğimiz yıl temmuz ayında bir ara zam almıştı.

2022 yılının son ayında yeni yıl için net 8500 lira olarak açıklanan asgari ücret, her ne kadar "Tüm yıl için geçerli" ifadeleriyle duyurulsa da, yıl boyunca enflasyonun engellenemeyişi ve seçim öncesi iktidarın vaadlerde el yükseltmesi nedeniyle temmuz ayında yeniden ara zam almaya hazırlanıyor.

"YENİ ASGARİ ÜCRET 11 BİN LİRA OLACAK"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görevi bırakmadan önce asgari ücrete temmuz ayında bir ara zam yapılacağını belirterek "Yeni asgari ücret 500 dolar civarında olacak" ifadelerini kullanmıştı.

28 Mayıs seçimlerinin ardından dolar kurundaki hızlı artış, kurun temmuz ayına kadar sabit kalması halinde bile 500 doların 11 bin 800 liraya denk düşmesine neden olurken, AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük canlı yayında daha düşük bir fiyatı "yeni asgari ücret" olarak açıkladı.

"ÖZEL SEKTÖRE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Küçük, iktidara yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasında, yüzde 17-18 oranında bir enflasyon payının yanı sıra yüzde 10'a yakın da bir refah payının eklenerek asgari ücrete yaklaşık yüzde 30 oranında bir zam yapılacağını. Bu doğrultuda yeni asgari ücretin net 11 bin lira olacağını iddia etti.

Küçük ayrıca, "Burada özel sektöre büyük iş düşüyor, bu zammı verdiğin zaman, markette et 300 liradan 400 liraya gelirse, süt 18 liradan 30 lira olursa bunun bir anlamı yok" dedi.

BAYRAMDAN ÖNCE AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı için bir araya gelirken, TÜRK-İŞ asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, yeni asgari ücretin bayramdan önce açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Erdoğan, bugün uçak yolculuğu esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşları enflasyona ezdirmeyecek bir ücret üzerinde anlaşacaklarını belirtirken, iktidarın elinden gelen tüm gayreti göstereceğini vurguladı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Öne Çıkanlar