Enver Aysever kimdir? Enver Aysever kaç yaşında, nereli? Enver Aysever neden gözaltına alındı?

Enver Aysever kimdir? Enver Aysever kaç yaşında, nereli? Enver Aysever neden gözaltına alındı?
Gazeteci Enver Aysever göz altına alındı. Birçok kişi bu olayın ardından Enver Aysever'in hayatını merak etmeye başladı. Peki Enver Aysever kimdir? Enver Aysever kaç yaşında, nereli?

Enver Aysever kimdir?

Gazeteci Enver Aysever Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındığını açıkladı. Birçok kişi gazeteci Enver Aysever'in hayatını merak etmeye başladı. Peki Enver Aysever kimdir? Enver Aysever kaç yaşında, nereli?

ENVER AYSEVER KİMDİR?

Enver Aysever, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Lise yıllarında amatör olarak tiyatroya ilgi duyan Aysever, 1992'de Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başlamadan önce "Durdurulmuş Zamanın Fotoğrafı" adlı ilk profesyonel oyununu yazdı ve sahneledi. Bu dönemde tiyatro topluluğu Tiyatro Çisenti'yi kurarak yazar, yönetmen, oyuncu ve sanat yönetmeni olarak uzun yıllar görev aldı.

Aysever, birçok oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendi. Atilla İlhan'ın şiirlerinden esinlenerek "Ne Kadınlar Sevdim" adlı oyunu kaleme aldı. Sonraki yıllarda çocuk oyunları yazmaya yönelen Aysever, bu alandaki eserlerini "Çocuk Oyunları 1" adlı kitapta topladı.

2006'da yazdığı "Bir An Bin Parça" adlı romanıyla 2006 Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazanan Aysever, aynı zamanda "Nasıl Yazar Olunur" ve "Yaralısın Türkiye" adlı deneme kitaplarını da kaleme aldı.

Gazetecilik kariyerine çeşitli gazete ve dergilerde makale, deneme ve araştırma yazılarıyla devam eden Aysever, bir süre Remzi Kitap gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Televizyon gazeteciliği alanında "Lacivert" ve "Kurşun Kalem" adlı edebiyat programlarını hazırlayıp sundu.

2007'den itibaren Skytürk televizyonunda "Aykırı Sorular" adlı siyasal tartışma programını yöneten Aysever, bu dönemde "Ayrıntılar" adlı tartışma programını da hazırlayıp sundu.

2011-2012 döneminde CNN Türk'te "Dört Bir Taraf" programında Altan Öymen, Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı ile birlikte yorumcu olarak yer aldı. Aynı dönemde "Aykırı Sorular" programını TV8'de sürdürdü.

Siyasete CHP'nin daveti üzerine atılan Aysever, Parti Meclisi'ne seçildikten sonra gazetecilikle siyasetin bağdaşmadığını belirterek Birgün gazetesinden ayrıldı. 2011'de CHP'nin sağ görüşlü aday adaylarına tepki göstererek parti içindeki görevlerinden istifa etti.

ENVER AYSEVER NEDEN GÖZ ALTINA ALINDI?

Enver Aysever'in neden göz altına alındığına dair resmi bir açıklama henüz bulunmuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar