Otomotiv ihracatında daralmanın ayak sesleri duyulmaya başladı

Otomotiv ihracatında daralmanın ayak sesleri duyulmaya başladı
Otomotivde resesyonun ayak sesleri Ağustos ayında duyulmaya başlandı. Otomotiv ihracatında temmuzda büyüme hızı ağustosta yerini daralmaya bıraktı.

Otomoti sektöründe enerji zamlarıyla birlikte sıkıntılara bir de ihracattaki kayıp eklendi. Temmuz ayında otomotiv ihracatında yavaşlayan büyüme hızı, ağustosta yerini daralmaya bıraktı.

Dünya Gazetesi''nden Aysel Yücel''in hazırladığı habere göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilerine göre; otomotiv ihracatı ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2 daralarak, 2.5 milyar dolarak olarak gerçekleşti. Böylece Mart 2022’den sonra sektör ihracatı ilk kez daralma yaşadı.

Sektörün ocak-ağustos ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.2 artışla 19.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sektör yetkilileri, küresel pazarlarda yaşanan ekonomik daralmanın ve resesyon beklentilerinin otomotiv ihracatına yansımasının eylül ayında daha net görüleceğini ifade etti.

Diğer yandan, Türkiye’nin 16 yıldır üst üste ihracat lideri olan otomotiv sektörü, mart ayından bu yana liderliği kimya sektörüne kaptırmış durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar