Enerji devi firmadan LNG krizi ile ilgili dev hamle

Enerji devi firmadan LNG krizi ile ilgili dev hamle
Enerji devi Chevron, Avustralya'daki iki LNG tesisindeki işçilerin greve gitme tehdidi nedeniyle işçilerle arabulucuk görüşmelerine başladığını duyurdu. Söz konusu iki tesis küresel LNG arzının yüzde 7'sini karşılıyor.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Chevron, sendikaların bu hafta sonu küresel yakıt arzını kesintiye uğratabilecek grevlere başlama tehdidinde bulunması nedeniyle Avustralya’daki sıvılaştırılmış doğalgaz tesislerindeki işçilerle arabuluculuk görüşmelerine başladı.

Chevron sözcüsü uzlaşma konferansları olarak adlandırılan görüşmelere başlandığını açıkladı. Enerji devi geçtiğimiz hafta anlaşmazlığın çözümünde yardım istemek için Adil Çalışma Komisyonu’na başvurduğunu söylemişti.

Batı Avustralya’daki işçi eylemleri tehdidi, Rusya’nın geçtiğimiz yıl Ukrayna’yı işgal etmesiyle arzın kısılması ve fiyatların daha önce görülmemiş seviyelere yükselmesinin ardından hala sıkı olan küresel doğalgaz piyasalarını sarsmıştı. Chevron tarafından işletilen Gorgon ve Wheatstone geçtiğimiz yıl küresel LNG arzının yaklaşık yüzde 7’sini oluşturuyordu.

İki fabrikanın çalışanları geçen hafta şirketin teklif ettiği maaş paketini reddetmişti. Bilgi sahibi kaynaklara göre sendikalar 7 Eylül’den itibaren kısmi grevlere başlayacak ve 14 Eylül’den itibaren tam gün greve çıkacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar