En yüksek IQ'ya sahip kan grubu belli oldu! Her grubun ayrı ayrı özellikleri var

En yüksek IQ'ya sahip kan grubu belli oldu! Her grubun ayrı ayrı özellikleri var
Japon bilim insanlarının yaptığı son araştırma, kan gruplarının sadece sağlık üzerinde değil, aynı zamanda kişilik özellikleri üzerinde de belirleyici bir rol oynadığını ortaya koydu. Yapılan çalışma sonucunda en yüksek IQ'ya sahip kan grupları belirlendi.

Araştırma sonuçlarına göre, A tipi kan grubuna sahip bireyler yaratıcılık, zekilik ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle tanımlanırken, aynı zamanda inatçılık ve gerginlik gibi olumsuz özelliklerle ilişkilendiriliyor. Japonya'da A tipi bireylerin diğer kan gruplarına göre daha yaygın olduğu belirtiliyor. Ancak, bu kan grubuna sahip olanların mide kanseri ve kalp hastalığı riskinin arttığı vurgulanıyor.

kan-1-emwj.webp

B tipi kana sahip bireylerin ise güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olduğu gözlemlenirken, bencillik ve düzensiz davranışlarla da ilişkilendirildikleri biliniyor. Bu kan grubuna sahip kişilerin, özellikle A kan grubuna sahip olanlarla çatıştığı ifade ediliyor. Ancak, B tipi kan grubuna sahip olanların kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riskinde artış olduğu belirtiliyor.

AB tipi kana sahip olanların ise akılcılık ve uyum sağlama yeteneklerinin yanı sıra kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık gibi zayıf yönlerinin bulunduğu belirtiliyor. Nadir görülen bu kan grubuna sahip insanların Japonya'da büyük takdir gördüğü ifade ediliyor. Ancak, bu kan grubuna sahip olanlarda kalp hastalığı ve preeklampsi riskinin arttığına dikkat çekiliyor.

kan-2-laoh.webp

Son olarak, 0 tipi kan grubuna sahip insanların güven, dayanıklılık ve sezgi gibi olumlu özelliklerle tanımlandığı ancak aynı zamanda bencil ve dengesiz oldukları varsayıldığı belirtiliyor. Özellikle A grubu kana sahip bireylere bencil göründükleri aktarılıyor. Bu kan grubuna sahip olanlarda ise ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme ve Aşil tendon yaralanmaları riskinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Japon bilim insanlarının yaptığı bu araştırma, kan gruplarının kişilik özellikleri ve sağlık üzerindeki etkilerini ortaya koymasıyla önemli bir bulgu olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar