En yetkili isimden net cevap! Staj ve çıraklık mağdurları emekli olacak mı?

En yetkili isimden net cevap! Staj ve çıraklık mağdurları emekli olacak mı?
Staj girişleri 'sigorta başlangıcı' olarak kabul edilmeyen yüz binlerce vatandaş EYT kapsamına dahil edilmeyerek emeklilik şansını kaybetmişti. Günlerdir düzenledikleri eylemlerle sesini duyuran staj mağdurları EYT kapsamına girecek mi? Detaylar haberimizde...

EYT tasarısının Meclis''e gelmesine günler kaldı. 2 milyon 250 bin kişi tasarının TBMM''de kabul edilmesi ile emekliliğe kavuşacakken, söz konusu kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları günlerdir seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Türkiye''nin birçok ilinde eylemler düzenleyen ''staj mağdurları'', staj girişinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini istiyor. Peki staj sigortası EYT kapsamına dahil edilecek mi? Konuya en yetkili isimden net cevap geldi.

"ORTADA BİR İŞ YOK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısı konusunda en yetkili isim durumunda. Bilgin, yaptığı açıklamada staj ve çıraklık mağdurları için "Bu arkadaşlarımız için bir mağduriyet söz konusu değil. Çünkü staj bir eğitim faaliyetidir, iş değildir. Kendilerine verilen SGK giriş numarası tamamen sağlık sigortası maksatlı verilmiştir. Anayasamızda iş tanımı bellidir. İşveren olmadan iş olmaz, stajda işveren söz konusu değildir bu nedenle de bu arkadaşların emeklilik hakkı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İSTİFAYA DAVET ETTİLER

Söz konusu açıklamalara sert tepki gösteren staj ve çıraklık sigortası girişli vatandaşlar, düzenlenen eylemde "Vedat Bilgin İstifa" şeklinde bağırdı. Staj girişinin sigorta olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "staj bir iş değildir" sözlerine karşılık olarak "biz günde 12 saat sanayide çalıştık, bu iş değilse başka hiçbir şey iş değildir" açıklamasında bulundu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar