En uzun oy pusulası 1 metre ile İstanbul'da!

En uzun oy pusulası 1 metre ile İstanbul'da!
Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. İstanbullular yaklaşık 1 metre boyunda olan pusulada oy kullanacak.

31 Mart'ta Türkiye genelinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İstanbul'da heyecan dorukta.

Ankara'da basılmaya başlanan oy pusulaları, İstanbul'da rekor bir uzunluğa ulaşarak tam 97 santimetreye çıkıyor. Bu durum, İstanbul'da seçmenleri uzun bir oy pusulası bekliyor.

22 PARTİ 27 BAĞIMSIZ ADAY YARIŞACAK

Aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilen seçimlerde İstanbul'da toplamda 22 parti ve 27 bağımsız aday rekabet içerisinde yer alacak. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İl Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için yarışacak olan 49 adayın kesin listesini askıya çıkardı.

AK Parti'den Murat Kurum, İyi Parti'den Buğra Kavuncu, CHP'den Ekrem İmamoğlu gibi önemli isimlerin yanı sıra, bağımsız adaylar arasında dikkat çeken isimler de bulunuyor.

Vedat Taylan Yıldız, Yüksel Özden, Adem Bayraktar, Memet Ali Aydoğmuş gibi bağımsız adaylar, İstanbul'da seçmenlerin karşısına çıkacak.

İstanbul'da düzenlenecek olan seçimde, sadece adaylar arasında değil, çeşitli illerdeki belediye başkanlığı yarışları da büyük bir rekabet içerisinde geçecek. Gaziantep, Malatya, Ankara, İzmir, Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa gibi büyükşehirlerde çeşitli siyasi partilerden ve bağımsız adaylardan oluşan geniş aday listeleri, seçmenlere geniş bir seçenek yelpazesi sunacak.

Ancak, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde sadece AK Parti'den Cevher Benek'in aday gösterilmesi dikkat çekiyor. Seçim sonuçları ise 31 Mart'ta Türkiye genelinde netlik kazanacak, hangi adayların zaferle ayrılacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar