En çok seçmenin kayıtlı olduğu okulda yoğunluk böyle görüntülendi

En çok seçmenin kayıtlı olduğu okulda yoğunluk böyle görüntülendi
Türkiye’de en fazla seçmenin kayıtlı olduğu okullar arasında ilk sırada yer alan Avcılar Leyla Bayram İlkokulu’nda oy verme işlemi sabah erken saatler olmasına rağmen yoğunluk ile başladı.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için tarihi bir katılım öngörülüyor. 877 sandıkta toplam 302 bin 280 seçmenin oy kullanması beklenirken, ilçenin en kalabalık seçmen kitlesi Anadolu'dan yoğun göç alan Yeşilkent Mahallesi'nde bulunuyor.

Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan Leyla Bayram İlkokulu, Türkiye genelinde en kalabalık seçmen kitlesine sahip okullar arasında bulunuyor. Okul içerisindeki 66 derslikten 55'inde oy sandıkları ve kabinleri yerleştirilerek, toplamda 4 bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü bu okulda, 19 bin 249 seçmenin oy kullanabileceği 55 sandık bulunuyor.

Seçim öncesinde güvenlik önlemleri artırılırken, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş çaplı önlemler aldı. Siyasi parti gözetmenlerinin de yoğun olarak bulunduğu gözlendi.

VATANDAŞLAR SABAH SAATLERİNDE AKIN ETTİ

Okulda oy verme işlemi sabah saatlerinde başlarken, sabah erken saatlerde bile okulda yoğunluk yaşandı. Her yıl artan nüfusla birlikte oy kullanacak kişi sayısının da artmasıyla, okuldaki yoğunluğun daha da arttığı belirtildi. Bazı vatandaşların oy kullanmak için tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleriyle geldikleri de görüldü.

Seçim süreci ve oy verme işlemi, dronlar aracılığıyla da yakından takip edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar