En çok neleri kafamıza takıyoruz! İşte takıntı sebepleri...

En çok neleri kafamıza takıyoruz! İşte takıntı sebepleri...
Günümüzde birçok insanın ortak sorunu haline gelen takıntılar, kişilerin yaşam kalitesini düşüren ve psikolojik rahatsızlıklara yol açan zorlayıcı düşünce, duygu ve davranışlar olarak tanımlanıyor. Uzmanlara göre, bu takıntılar tedavi edilmezse baş belası olabilir.

Herkesin kendine özgü takıntıları bulunsa da, bazıları oldukça dikkat çekici ve hayatı olumsuz etkileyen nitelikte. İşte, günümüzde insanların kafasını en çok tırmalayan takıntılardan bazıları...

1. HER YERDE HARİTA GÖRME TAKINTISI:

Kimileri, yemeklerinden bulutlara, hatta lekelere kadar her şeyin harita şeklini andırdığına inanır. Bu takıntıya sahip olanlar, sürekli olarak çevrelerini harita motifleri aramakla meşguler.

2. EVLENME TEKLİF ETME TAKINTISI:

Bu takıntıya sahip kişiler, sürekli olarak evlenme teklifi etme isteğiyle sıkça karşılaşırlar. Bu durum, kısa süre içinde farklı insanlara dikkat çekici evlenme tekliflerinde bulunarak genellikle karmaşık ilişkilerin önünü açar.

3. BELİRLİ KELİMELERİ TEKRAR ETME TAKINTISI:

Belirli kelimelere karşı özel bir ilgi duyan kişiler, bu kelimeleri sürekli tekrar etme eğiliminde. Bu takıntı, karşı konulamaz bir istek olarak kendini gösterir.

4. YATAKTAN ÇIKMAMA TAKINTISI:

Soğuk ve kasvetli günlerde yataktan çıkmamak isteği, bu takıntıya sahip olan kişilerin yaşadığı bir durumdur. Özellikle yağmurlu ve karlı günlerde dışarı çıkmak konusunda büyük bir direnç gösterirler.

5. KÖTÜ RUHLAR TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİĞİNE İNANMA TAKINTISI:

Bu takıntıya sahip olan kişiler, kendilerini kötü ruhların ele geçirdiğine inanırlar. Bu kişiler, korku film ve kitaplarındaki gibi savunma mekanizmaları geliştirme eğiliminde.

6. SÜREKLİ GÜNAH İŞLEDİĞİNİ DÜŞÜNME TAKINTISI:

Günah işlediklerine inanan kişiler, sürekli olarak eleştirilme korkusu yaşar. Bu durum, çeşitli fiziksel semptomlara neden olur.

7. İSTEMSİZ DAVRANIŞLARDA BULUNMA TAKINTISI:

Tourette Sendromu'ndan muzdarip olanlar, istemsiz, hızlı ve ani hareketler veya sesler çıkarır. Bu durum, genellikle normal bir zeka seviyesine ve yaşam süresine sahip bireylerde görülür.

8. YIKANMA TAKINTISI:

Elleri sürekli olarak yıkama isteği duyan bu kişiler, kire ve mikroba maruz kaldıklarına inanır. Bu takıntı, diğer akıl hastalıklarıyla birlikte görülür.

9. PATOLOJİK KARARSIZLIK TAKINTISI:

Karar vermekte zorlanan kişiler, hemen her konuda büyük sıkıntı yaşar. Bu durum, günlük yaşantılarını olumsuz etkiler.

10. SAÇ ÇEKME TAKINTISI:

Saçlarını çekerek kendilerine zarar verme isteği duyan bu kişiler, vücutlarında fark edilebilir kelliklere neden olabilir.

11. HEDİYE VERME TAKINTISI:

Maddi durumları ne olursa olsun sürekli olarak hediye verme isteği duyan bu kişiler, zaman zaman finansal sorunlarla karşılaşır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar