'En bunalımlı yıllarda bile bu kadar kötü değildi' | Türk lirasıyla ilgili acı gerçeği açıkladı

'En bunalımlı yıllarda bile bu kadar kötü değildi' | Türk lirasıyla ilgili acı gerçeği açıkladı
Halk TV’de ekonominin tartışıldığı programda konuşan Barış Soydan, Türk lirasının alım gücünün en düşük olduğu seviyeye geldiğini söyledi.

Soydan, Türkiye’nin en bunalımlı yıllarında bile Türk lirasının alım gücünün bu kadar düşük olmadığını belirtti. Gökmen Karadağ’ın hazırlayıp sunduğu Açıkça programında konuşan ekonomi gazetecisi Barış Soydan’dan Türk lirasıyla ilgili çok üzücü açıklamalar geldi.

Türk lirasının reel değerinin tarihin en düşük seviyesinde olduğunu söyleyen Soydan, “Türk lirasının alım gücünün 1994’ten buyana en düşük seviyesinde olduğunu söyledi. 2022 Türkiye’sinde biz vatandaşlar kullandığımız parayla en düşük alım gücüne sahibiz. 

2001 krizini hatırlayın, Türkiye’nin en bunalımlı yıllarında dahi Türk lirasının alım gücü bu kadar düşük değildi. Türkiye en bunalımlı yıllar olan 1988 krizinden, 1994 krizinden ve en büyük kriz denilen 2001 krizinden daha kötü durumda. Türk lirası tarihinin en düşük alım seviyesinde” dedi.

“BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR”

Türkiye ekonomisinin bu duruma gelmesinin sebebinin, ekonomiyi iyi yöneten insanların işin başında olmamasına bağlayan Soydan, “Türkiye’de aslında iyi bir yönetim olsa, ekonomiyi iyi yönetebilen insanlar işin başında olsa Türkiye’nin gerçekten büyük bir potansiyeli var. Türkiye’nin hakkı bu değil. Politikalar düzeltilse, değiştirilse aslında bu ülke iyi yönetilse Türk lirası hızlı bir şekilde değer kazanabilecektir” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar