65 yaş aylığı ve engelli maaşı yattı mı? Engelli ve (yaşlı) 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

65 yaş aylığı ve engelli maaşı yattı mı? Engelli ve (yaşlı) 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?
65 yaş aylığı ve engelli maaşının ne zaman hesaplara yatırılacağı binlerce vatandaş tarafından merakla sorgulanıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ocak ayına ilişkin ödemelerin yapılacağı tarihi duyurdu. Bu kapsamda merak edilen sorular da yanıt bulmuş oldu. Peki, 65 yaş aylığı ve engelli maaşı yattı mı? Engelli ve (yaşlı) 65 yaş aylığı ne zaman yatacak? İşte merak edilen cevaplar.

65 yaş aylığı ve engelli maaşı yattı mı sorusu yeni yılla birlikte merak edilir olmuştu. Emekli ve memur maaşlarıyla birlikte 65 yaş aylığı ve engelli aylığının ödeme tutarı da arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ocak ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığı bildirildi. Peki, 65 yaş aylığı ve engelli maaşı yattı mı? Engelli ve (yaşlı) 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

65 YAŞ AYLIĞI VE ENGELLİ MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu. Bakan, yaptığı yazılı açıklamada, ocak ayı içinde yaklaşık 640 milyon TL tutarında yaşlı aylığı yardımında bulunacaklarını, ödeme döneminde yaklaşık 495 milyon TL de engelli aylığı ödemesi yapacaklarını belirtti. 

Yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında 1 milyar 135 milyon TL'yi aşan ödeme yapacaklarını kaydeden Yanık, "Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı. Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli olarak sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız" dedi.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Mevcut: 828,21
Yeni: 1.055,80

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

-%40-69

Mevcut: 661,13
Yeni: 842.81

%70 ve üstü:

Mevcut: 991,69
Yeni: 1.264,20

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar