Sedat Peker'in basın danışmanı Ahmet Emre Olur hakkında tahliye kararı verildi!

Sedat Peker'in basın danışmanı Ahmet Emre Olur hakkında tahliye kararı verildi!
Arnavutluk'ta yakalanarak 18 Eylül'de Türkiye'ye iade edilen Sedat Peker’in basın danışmanı Ahmet Emre Olur hakkında tahliye kararı verildi.

Organize suç örgütü lideri olma iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in "basın danışmanı" olarak bilinen Ahmet Emre Olur için tahliye kararı verildi.

Olur''un tahliye haberini Peker''in avukatı Ersan Barkın sosyal medya hesabından duyurdu. Barkın sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Ayrıca mahkeme, Emre Olur dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine, yargılamanın ana dava üzerinden devam etmesine ve gizli tanığın beyanlarının dosyadaki hükme esas alınamayacağına ara kararda yer verdi” bilgisini aktardı.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker''in "basın danışmanı" olarak bilinen  Ahmet Emre Olur hakkında bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildi. Mahkeme, Olur''a yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Emre Olur, mahkemede yaptığı savunmada, hakkındaki iddiaları reddetti. “Hiçbir dönemde kendisinden talimat almadım. Sedat Peker suç örgütü adı altında bir örgütlenme varsa da içinde yer almadım” diyen Olur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine Kuzey Makedonya’da bulunduğum dönemde hakkımda yakalama kararı olduğunu bildiğim Sedat Peker’le BAE’de sadece 1.5 - 2 saat görüşmem oldu. O dönemde de kendisinden herhangi bir talimat almadım. 2020 yılının ocak ayında Kuzey Makedonya ülkesine kayıtlı olarak gittim. Bu ülkede bulunduğum dönemde Sedat Peker suç örgütüyle ilgili soruşturma başlatılmamıştı. Soruşturma çok sonra başlatıldı ve 16 Eylül 2022 tarihinde tutuklama kararı verildi.”

EYLEMLERLİ KABUL ETMEDİ

İddianamede kendisine yöneltilen eylemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Olur, “Emre Erciş benim arkadaşımdır. Kendisi de bunu kabul etmektedir. Bu eyleme iştirak etmem söz konusu değildir. Eylemi gerçekleştirildiği iddia edilen Emre ve Eylan’ı tanımıyorum. Bilal Yaman isimli şahsı da tanımıyorum. Herhangi bir irtibatım yoktur. Mahkemenizdeki ana dosyanızda yargılamaya başladıktan sonra ve önceki soruşturma aşamasında benimle ilgili herhangi bir iddia ileri sürülmemiştir” dedi.  

GİZLİ TANIK, GİZLİK TANIKLIKTAN ÇIKARILMIŞ

Kendisi hakkında ifade veren gizli tanıkla ilgili açıklamalarda bulunan Emre Olur, “Sonraki aşamada ortaya çıkan gizli tanıkla ilgili de… Ben bu gizli tanığın asıl dosyada yaralama eylemiyle beyanda bulunan aynı gizli tanık olduğunu düşünüyorum. Gizli tanıkla ilgili yapılan araştırmada da ileri sürülenlerin teyit edilemediği anlaşılmaktadır. Gizli tanığın beyanlarında bahsi geçen Murat Canlı isimli şahsın 8.01.2022 tarihinde cezaevine girdiği anlaşılmaktadır. Diğer taraftan bu gizli tanığın gizli tanıklıktan çıkarıldığı anlaşılmaktadır. Gizli tanığın gerçeğe aykırı beyanları dışında herhangi bir delil yoktur” ifadelerini kullandı.

38 SAYFALIK İFADE VERMİŞTİ

Daha önce İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü''nde sorgulanan Emre Olur 38 sayfalık ifade vermişti. Olur, Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal''daki Anadolu Adliyesi''ne sevk edilmişti. Olur hakkında iddianame hazırlanmış; "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar