Emir Sarıgül kimdir? Emir Sarıgül neden gündemde

Emir Sarıgül kimdir? Emir Sarıgül neden gündemde
Emir Sarıgül, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu olarak biliniyor. Emir Sarıgül'ün hayatı hakkındaki bilgiler son günlerde sıkça araştırılıyor. Peki Emir Sarıgül kimdir? Emir Sarıgül kaç yaşında ve aslen nerelidir?

1981 İstanbul doğumlu Emir Sarıgül, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu ve iş adamıdır. Emir Sarıgül, İstanbul Yeditepe Üniversitesi, İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Londra’da da master eğitimini tamamlamıştır. Meslek olarak inşaat sektöründe adını duyurmuştur. İşte Emir Sarıgül’ün biyografisi…

EMİR SARIGÜL KİMDİR?

Abdurrahman Emir Sarıgül, Mustafa Sarıgül''ün ilk eşi Hülya Köksaloğlu''ndan olma oğludur. Emir''e hamile olan annesine kanser teşhisi konmuş, anne buna rağmen doğumda ısrarcı olmuştur. 1981 yılında İstanbul''da doğan Emir Sarıgül 1985 yılında, henüz 3,5 – 4 yaşlarındayken kanser hastası olan annesini kaybetmiştir. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul''da tamamlayan Emir Sarıgül, Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi''nde mezun olmuştur. Ardından Yeditepe Üniversitesi''ni kazanmıştır.

Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü tamamlamasının ardından master eğitimi almak üzere İngiltere''ye gitmiştir. Londra''daki American Intercontinental University''de aldığı yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye''ye dönmüş ve iş hayatına atılmıştır. Özellikle inşaat sektöründe başarılı işler yapan Emir Sarıgül, bu alanda kendinden sıkça söz ettirmiştir. Halen inşaat sektöründe faaliyet gösteren Maritza Şirketler Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar