EYT'lilere müjde! 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek

EYT'lilere müjde! 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için düzenlenen çalışmalar bitti. Buna göre EYT'ye tabi olacaklar prim ve sigortalılık süresini doldurduğu anda emeklilik hakkı elde edecek.

EYT'LİLERE MÜJDE! 15 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan çalışma tamamlandı. AKP, teklifi aralık ayının son haftasında Meclis Başkanlığı’na sunmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın talimatları doğrultusunda başından beri ''Yaş şartı''nı tamamen kaldıran ve 1999 düzenlemesi öncesi hakları sigortalıya sağlayacak tek formül üzerinde yoğunlaşarak çözüm rotasını çizdi. Buna göre EYT''ye tabi olacaklar prim ve sigortalılık süresini doldurduğu anda emeklilik hakkı elde edecek.

EYT YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesi için gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrildi. 2023 yılı bütçesinin genel kurulda kabulünün ardından teklifin Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor. Düzenlemenin Aralık ayının son haftasında da Meclis''e sunulması 15 Ocak 2023 tarihinde de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

 

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar