Emekliler eski günleri hatırladı: 'Altın bile alırdık ama şimdi...'

Emekliler eski günleri hatırladı: 'Altın bile alırdık ama şimdi...'
Vatandaşın geçim gündemi sıcaklığını korurken çarşı, pazar ve marketlerdeki fiyatların cep yakmasına henüz bir çözüm bulunamadı. Emekliler geçmiş dönemlerle bugünü kıyaslayarak eskiden altın birikimi yaptıklarını ancak bugün geçimin bile mümkün olmadığını belirtti.

Yüksek enflasyon nedeniyle temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışı henüz dizginlenemezken vatandaşlar hayat pahalılığından ve maaşlarının yetersizliğinden yakınıyor.

Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar ekonomiyle ilgili görüşlerini paylaştı. İşte vatandaşın yorumlarından öne çıkanlar:

Ayten Kutlu isimli vatandaş “Gerçekten birikim yapmak mümkün değil. Karnınızı doyurursanız iyi yani Türkiye şartlarında. Emekliyiz. Birikim yapmasak da aç değil, açıkta değildik. Ama şimdi çok zor gerçekten. Ekonomi allak bullak. Maaşlar yetmiyor. Kuru ekmeğe talim. Emeklilerin durumu gerçekten zor.” dedi.

"ESKİDEN KÜÇÜK ALTIN ALIRDIK"

Huriye İyikan ise “Eşim emekli. Onun sayesinde geçiniyoruz. Tek emekli maaşı yetmiyor ama yetirmeye çalışıyoruz. 2 kilo alacağına 1 kilo alıyorsun. 1 kilo alacağına yarım kilo alıyorsun. İdare ediyoruz. Eskiden küçük altın alırdık. Şimdi küçük değil gram bile alamıyoruz. Şimdi alıyorsun, daha gelmeden yerini hazırlıyoruz. Aldığımız hemen gidiyor. Zaten emeklisin. Geriye bir şey kalmıyor.” şeklinde konuştu.

"BUNLAR İYİ GÜNLER"

Şaban Nohut isimli bir başka vatandaş da “Birikim yapamıyoruz. Emekliyim. Maaş yetmiyor. 8 bin lira para. Otobüsler bedava onun için buraya geliyoruz. Yoksa para harcamaya gelmiyoruz ki. Yok. Emekli maaşıyla ne olur? Eskiden birikim yapardık. 75 yaşındayım. Çocukluğumda 80-100 lira maaştı. Para artıyordu. Emekli mecbur varla yokla geçinmeye çalışıyor. Ayı borçla götürüyor. Şimdi yaz. Yakıt yok, başka giderler yok. Bunlar iyi günler.” sözleriyle görüşünü paylaştı.

Seydi Gülcü ise çocuklarının desteğiyle yaşadığını belirterek “Birikim yapamıyoruz. Anca idare diyoruz. Eskiden 3-5 bin lira alırken daha rahat idik. Şimdi 7 bin 500 lira. Bize hiç vermediler zaten. 7 bin 500 bin lirayla nerede birikim yapmak. Keşke olsa da çocuklara yardım etsem. Emekliler öbür tarafa gidecek. Çocukların desteğiyle yaşıyorum ben.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar