Emekli zammı açıklandı e-Devlet çöktü

Emekli zammı açıklandı e-Devlet çöktü
Emeklilere yapılacak olan ek zam açıklanmasının sonrasında maaş sorgulaması işlemleri nedeniyle e-Devlet sistemi hata verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Toplantısı'nda emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamaların ardından, e-Devlet sistemi yoğun talep nedeniyle çöktü.

Erdoğan'ın emekli maaşlarına yönelik duyurduğu ek zam oranları ve en düşük emekli maaşı miktarının belirlenmesi, milyonlarca emeklinin ilgisini çekti. Ancak, vatandaşlar e-Devlet üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek istediklerinde sisteme yoğun talep nedeniyle erişim sorunu yaşadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ilave yüzde 5 artış yapılacağı ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağı duyurulmuştu. Ancak, vatandaşların bu gelişmeleri öğrenmek amacıyla e-Devlet sistemine yoğun ilgi göstermesi, sistemde aşırı talep nedeniyle çöküşe yol açtı. Sisteme giriş yapmaya çalışan vatandaşlar, "Bu sayfa çalışmıyor" hatasıyla karşılaşarak mağdur oldular.

Yaşanan erişim sorununa ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşların e-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini gerçekleştirmekte zorlandığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar