Emekli ve memur maaşları belli oldu: Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak?

Emekli ve memur maaşları belli oldu: Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak?
Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında maaşları eriyen memur ve emekliler, 2023 yılında maaşlarına yapılacak artış oranını merak ediyor. Beştepe'ye yakın kaynaklar memur ve emekli zammını resmen duyurdu.

YILIN SON GÜNÜNDE BELLİ OLDU: MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NETLEŞTİ

Asgari ücrete yüzde 54,5 oranında artış yapılması ve net asgari ücretin 8500 lira olmasının ardından emekliler de aynı zam oranını alıp alamayacaklarını merak ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in açıklamalarının ardından umutları suya düşen emeklileri heyecanlandıran haber Beştepe''den geldi. AKP''ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilerle hazırlanan rapora göre memur ve emekli seçmen üzerinde kasıtlı olarak düşük zam algısı yaratılıyor. Söz konusu iddialara göre memur ve emekliler yüksek zam alamayacağına ikna olduklarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklama yaparak "olaya el attığı" imajı yaratılacak ve memur ve emekliler için en düşük yüzde 40''lık zam ilan edilecek. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yıllardır asgari ücret karşısında artış gösteren en düşük emekli maaşı, Temmuz ayında asgari ücretin yüzde 64''üne yükseltilmişti. Hükümet yetkilileri en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılacağını açıklamış olsa da henüz 3 Ocak''ta açıklanacak enflasyon verileri bilinmediği için ortaya net bir rakam atılamıyor. Temmuz ayında yapılan değişiklikte bir artış olmasa bile mevcut asgari ücretin yüzde 64''ü ile en düşük emekli maaşı 5440 lira olacak. Uzmanlar, hükümetin düz bir hesap ile en düşük emekli maaşını 5500 lira olarak açıklamasını bekliyor. 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yapılan ara zam ile birlikte en düşük memur maaşı 9.105 TL olmuştu. Ocak ayında açıklanacak yeni memur zammı ile birlikte en düşük memur maaşının 12750 TL''ye çekileceği öğrenildi. 

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 Ocak''ta açıklanacak Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''i Beştepe''de kabul etmesi ve toplantıda belirlenecek memur ve emekli zammının yine Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar