Emekli promosyonları için düzenleme çağrısı geldi

Emekli promosyonları için düzenleme çağrısı geldi
Aldıkları maaşların yetersiz kalması sonucu milyonlarca emekli maaş promosyonlarından faydalanmak için bankalara akın etti. Bankacılık sektöründe örgütlü en büyük sendika olan Basisen, bankaların kontrolsüz promosyon yarışının bankacıları canından bezdirdiğini dikkat çekerek, BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği'nin bu konuda düzenleme yapması gerektiğini açıkladı.

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN BDDK'YA ÇAĞRI YAPILDI!

Bankacılık ve sigorta sektöründe örgütlü en büyük sendika olan Basisen, bankaların kontrolsüz emekli promosyon yarışına tepki gösterdi.

Paramedya''da yer alan habere göre, Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, bankaların yeni müşteri edinimi için başlattığı yarışın binlerce bankacıyı mağdur ettiğini söyledi.

Özelikle yaz ayında başlayan bu promosyon yarışının yıllık izin dönemine rast gelmesinin şubelerin yükünü daha da arttırdığını belirten Metin Tiryakioğlu, “Bir bankanın başlattığı yüksek promosyon diğer bankalarında zorunlu olarak girdikleri yarışa döndü. Bir anda şubelerin önünde kuyruklar oluştu.  Doğal olarak şubelerde kapasitesinin çok üstünde müşteri almak zorunda kaldılar. 30 metrekarelik şubelere 100 kişinin üzerinde almak zorunda kalan personel insan üstü çalışmanın yanı sıra bir de koronavirüs riskiyle karşı karşıya gelmiştir. Biz örgütlü olduğumuz bankalarda yönetimlerle görüşerek tedbirini aldırdık. Ancak sendikalı olmayan bir çok bankada personel mağdur ve hastalık riskiyle çalışıyor” diye konuştu.

Genel Başkan Metin Tiryakioğlu, bu yarıştan sadece bankacılar değil aynı zamanda vatandaşın da mağdur olduğunu dikkat çekerek, BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği’nin  promosyona müdahale etmesini istedi. Tiryakioğlu, bu konuda acil bir düzenleme yapılmasını da istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar