Emekli maaşlarına tam 1400 TL zam! En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitleniyor

Emekli maaşlarına tam 1400 TL zam! En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitleniyor
Milyonlarca emekli yeni yıla sayılı aylar kala gelen zam haberiyle sevince boğulacak! Hayatın giderek daha da pahalılaşmasıyla emekliler büyük bir zam müjdesi bekliyordu.

2021 yılı Eylül ayının bitmesine ve Ekim ayına az bir zaman kala milyonlarca emekliye tam 1400 TL zam müjdesi geldi. En düşük emekli maaşı asgari ücrete yükseltilecek mi? Zamdan hangi emekliler yararlanabilecek? Tüm detaylar haberimizde sizlerle...

Emeklinin gözü kulağı bu haberde! Yeni yıla girmemize az bir süre kala emekliler 2022 yılında alacakları maaşları merakla araştırmaya başladılar. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre 2022 yılı, emekliler için büyük zam müjdesini beraberinde getirecek. SSK, Bağkur ve Memur emeklilerine 2022 yılı için zam müjdesi erkenden geldi. Bilindiği üzere Koronavirüs pandemisi, ekonomik parametreleri alt üst etmeye devam ediyor. Bu süreçte en çok emekliler, pahalılaşan hayat şartlarından etkilenen kesim olarak ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla pandemi sürecinde emeklilere birçok destek müjdesi verilirken, bu müjdelerden biri de en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığının 1.500 TL'ye yükseltilmesi olmuştu. En düşük emekli aylığının 1.500 TL olmasının ardından Türkiye Emekliler Derneği'nden bir talep geldi. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazılan mektup ile TÜED tarafından en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi gerektiği belirtildi. En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenir ise maaşlara en az 1400 TL zam müjdesi yaşanacak! 

EMEKLİYE YENİ YILDA ZAM MÜJDESİ 

Ülkemizdeki 13 milyonu aşkın emekli vatandaş yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak edip araştırma yapıyor. 2022 yılında, devam eden Koronavirüs pandemisi ve getirdiği ekonomik olumsuzluklar ile pahalılaşan hayat şartlarına adapte olabilmek ve daha refah şartlarda yaşamak isteyen emekliler, en düşük emekli maaşının yükseltilmesini ve tüm emeklilere yüksek tutarda zam müjdesi verilmesini bekliyor. Konuyla ilgili Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün de açıklamalarda bulunarak asgari ücretin, vatandaşın asgari yaşamını idame ettirilmesi için her yıl belirlendiğini, emeklilerin de asgari yaşam şartları için en düşük asgari ücret seviyesinde aylık alması gerektiğini belirtti. Söz konusu talep hayata geçirilirse en düşük emekli aylığı, 2022 yılında belirlenecek asgari ücret ile birlikte yüksek tutarda zamlanmış olacak.

EMEKLİYE 2022 YILINDA NE KADAR ZAM VERİLECEK? 

Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz 2021 yılında Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere 2 seferde emekliye zam müjdesi yaşanmıştı. Böylelikle 2000 yılı öncesi SSK emeklilerinde en düşük maaş tutarı 2.420 TL'den 2.624 TL'Ye yükselirken en düşük Bağ-Kur aylığı da 1.763 TL'den 1.912 TL'ye yükseltilmişti. Tarım Bağ-Kur aylığı ise en düşük 1.662 TL'den 1.802 TL'ye yükselmiş oldu. Şimdi gözler 2022 yılında yapılacak zam tutarına çevrildi.

En düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi talebi hayata geçirilirse bu zamdan, en düşük emekli aylığından daha yüksek tutarda aylık alan emeklilerin de etkilenmesi ve sonuçta 13 milyon emeklinin maaşlarının artırılması bekleniyor. Ancak bu talebin hayata geçirilmesi şimdilik mümkün gözükmüyor. Emekliye 2022 yılı içerisinde yine TEFE-TÜFE oranına göre zam yapılması bekleniyor. Emekliler Ocak ayı zamlarını 3 Ocak 2022 tarihinde öğrenebilecek. (İlan365)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar