Emekli maaşıyla geçiniyorum diyen Sinan Oğan'ın seçimden sonra aldığı arabanın fiyatını duyan kulaklarına inanamadı

Emekli maaşıyla geçiniyorum diyen Sinan Oğan'ın seçimden sonra aldığı arabanın fiyatını duyan kulaklarına inanamadı
Gazeteci Deniz Zeyrek, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı destek açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı. Seçimlerden sonra Oğan'ın aldığı arabanın fiyatı dudak uçuklattı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Sinan Oğan seçimlerden sonra arabasını değiştirdi. 12 milyon liralık bir Alman arabasına biniyor artık" iddiasında bulundu.

Zeyrek'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Göçmen meselesi halkın hassas olduğu bir meseleydi ve Oğan bu söylemiyle ciddi taraftar buldu. 14 Mayıs'ı 15 Mayıs'a bağlayan gece seçim sonuçları netleşirken gördük ki çoğu bu söylem sayesinde olmak üzere toplam 2 milyon 831 bin 230 oy almış. Bu sonuç sayesinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Oğan'ın peşine düştü.

Erdoğan'ın “kimseyi göndermeyeceğiz” sözünden “mültecilerin ülkelerine dönmelerini sağlayacağız” noktasına gelmesi çok kısa sürmüştü. Sonra pazarlıklar başladı. Üç gün sonra 22 Mayıs'ta Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu ve iktidarın göçmen politikasında kendi savunduğu noktaya geldiğini söyledi.

Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'nın bir mensubu olarak iktidara gelmeyi başardı.

Ancak 7 Mayıs'ta TRT ekranında sıraladığı vaatler konusunda sus pus oldu. Aynı zamanda hemşerim olan yakın bir arkadaşım, geçenlerde "Biliyor musun Sinan Oğan seçimlerden sonra arabasını değiştirdi. 12 Milyon liralık bir Alman arabasına biniyor artık" dedi.

Ben gayet normal karşıladım. Mensubu olduğu Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı göçmen konusunda yeniden "mültecilere olan ev sahipliğine aynen devam edeceğiz" noktasına gelmesine Oğan ya itiraz edecekti ya susacaktı.

Demek ki susmayı tercih etti. Arkadaşım şöyle bir detay verdi: "Sordum, 'Iğdırlı bir galericinin arabası' dedi."

DENİZ ZEYREK'TEN YENİ AÇIKLAMA

Gazeteci Deniz Zeyrek, Sinan Oğan'ın yeni otomobili haberi ile ilgili düzeltme yayınladı:

"Sinan Oğan, bu sabah gönderdiği mesajda söz konusu otomobilin 2017 model ve 6 milyon lira değerinde olduğunu, seçimden önce sahip olduğu benzer fiyatta bir otomobilin yerine aldığını yazdı.

Yazıyı yazarken aracın 2023 model olduğunu varsayarak kontrol etmiştim. 2023 model (Mercedes S400 d 4matic) otomobilin 12 milyon olduğunu tespit edince de kaynağımın söylediği rakamı doğru kabul etmiştim. Fiyat konusundaki hatamı düzeltir, özür dilerim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar