Elon Musk, Twitter üzerinden Microsoft’u tehdit etti!

Elon Musk, Twitter üzerinden Microsoft’u tehdit etti!
Elon Musk, Microsoft CEO'suna şirket verilerini ihlal ettiklerini söyleyen bir mektup yazdı.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra ücretsiz olarak sunulan Uygulama Programlama Arayüzü (API) desteğini ücretliye çevirmişti. Microsoft’tan Apple’a kadar birçok firmanın kullandığı API’lar yeniden gündemde. Elon Musk, Microsoft’u Twitter verilerini kötüye kullanmakla suçladı.

Elon Musk’ın avukatı Alex Spiro, bir süre önce Twitter verilerini kullanan Microsoft’a yönelik bir çağrıda bulundu. Şirket yöneticisi Satya Nadella’ya gönderdiği mektupta, Twitter API’larının ücretsiz kullanılmasının “suç” olduğunu söyleyerek geliştirici sözleşmesini ihlal ettiğini yazdı.

Mektuba göre Microsoft, Twitter API’larını Xbox One Social, Bing Pages, Azure ve Global Ads dahil olmak üzere çeşitli ürünlerinde kullanıyor. Musk’ın avukatı, Microsoft’un “on milyarlarca dolar” tutarında gelir elde etmek için Twitter verilerini kullandığını iddia ediyor.

twitter-onayli-kurulus-basvurusu-ucretini-iade-etmiyor.jpeg

Tartışmanın aslında yeni olmadığını belirtelim. İlk olarak Nisan ayında Musk, Microsoft’un API’lara ücretsiz erişmek istediğini söyledi. Spiro ise ödeme konusunda Microsoft’a kolaylık sağlayacaklarını belirterek önemli miktarda indirim uyguladıklarını belirtti. Microsoft teklifi reddetti ve Twitter entegrasyonunu uygulamalarından kaldırdı.

Ancak mektuba göre Microsoft, hala API’lara erişmeye devam ediyor. Bu yüzden de Twitter’ın geliştirici sözleşmesini ihlal ediyor. Spiro, Microsoft’un anlaşmayı kötüye kullandığını ve 2022’de Twitter’dan 26 milyardan fazla tweet çektiğini öne sürdü.

Musk’ın avukatı ayrıca Microsoft’un devlet kurumları da dahil olmak üzere üçüncü taraf kuruluşlara tweet sağladığını iddia etti. Hatta ChatGPT’nin eğitiminde bile tweet’lerin kullanıldığını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar