Elon Musk çocuğuna güncelleme getirdi

Elon Musk çocuğuna güncelleme getirdi
Teska ve SpaceX'in kurucusu ABD'li ünlü girişimci Elon Musk'ın, isminin açıklanmasının ardından kamuoyunu oldukça meşgul eden altıncı çocuğunun isminde değişiklik yaptı. Musk'ın bir isimden çok bir proje adına benzeyen çocuğunun ismi artık X Æ A-12 yerine X Æ A-Xii olacak.

Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın çocuğuna koyduğu isim üzerindeki tartışmalar henüz hafiflemişti ki Musk'tan sosyal medyayı hareketlendiren bir adım daha geldi. Musk, bir isimden çok bir bilgisayar yazılımı veya Tesla yeni modelinin proje ismini andıran çocuğunun X Æ A-12 adına güncelleme attı. Artık Elon Musk ve müzisyen Grimes'ın çocuğunun ismi X Æ A-Xii olacak.

Grimes Instagram üzerinden gelen bir soruya verdiği yanıtta çocuğun isminin değiştirildiğini duyurdu. 

Herkes, Musk'ın nihayet çocuğuna bildiğimiz anlamda bir isim verdiğini düşünürken, değişikliğin bir isim değiştirmeden ziyade App Store veya Play Store'da bir güncellemeyi andırdığı ortaya çıktı. Grimes'e Instagram üzerinden bir yorumda Kaliforniya kuralları nedeniyle mi çocuğun adının değiştirildiği ve yeni adı soruldu. Grimes ise çocuğun yeni adının X Æ A-Xii olarak değiştirildiğini duyurdu. Yani latin rakamlarının yerini romen rakamları aldı. 

Kaliforniyalı bir aile hukuku avukatı bir dergiye eyalet kurallarının isimlerde semboller, sayılar ya da Romen rakamlarına müsaade etmediğini söylemişti. Elon Musk ve Grimes çiftinin söz konusu değişikliği bu nedenle yapmış olabileceği düşünülüyor.

İsmin söyleniş şeklinde ise bir değişiklik yok. Elon Musk çocuğunun adını ilk kez Joe Rogan'ın podcast yayınında bizzat telaffuz etmişti. İsmin okunuşu X Ash A-12 şeklinde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar