Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına rekor zam geliyor! Enerji şirketleri isyan etti

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına rekor zam geliyor! Enerji şirketleri isyan etti
halktv.com yazarı Olcay Aydilek kötü haberi verdi. Aydilek, köşe yazısında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelecek olan olası zammı kaleme aldı.

halktv.com yazarı Olcay Aydilek, “Üç Şirkete “El Konulabilir” Elektrik ve Doğal Gazda Çift Haneli Zam Gündemde” başlıklı köşe yazısında elektrik ve doğal gaza gelecek zammı kaleme alırken, üç şirket için de akıbetin ne olacağını yazdı.

Aydilek şu ifadelere yer verdi:

“İKİ ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI ÖNE ÇIKIYOR”

"Ankara’da, enerji sektörünün yönetildiği kurumlarda yoğun bir trafik yaşanıyor. İki önemli konu başlığı öne çıkıyor. İlki, 1 Ekim’den geçerli yeni elektrik ve doğal gaz tarifesi ve olası zam… İkincisi de BOTAŞ’a yüklü miktarda borç takan şehiriçi doğal gaz şirketlerine uygulanacak yaptırım…

İlkiyle başlayalım. Elektrik ve doğal gaz tarifelerinde düğüm gelecek hafta çözülecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik, BOTAŞ da doğal gaz tarifeleri konusunda karar alacak ve kamuoyuna duyuracak.

“DOĞAL GAZA DA “ÇİFT” HANELİ ZAM”

Sektöre göre, gerek elektrik gerekse de doğal gazda belli bir miktar zamma gereksinim var. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında zammın gerekli olduğu mesajını iletiyor. Ankara’da, doğal gaza da “çift” haneli zam konuşuluyor.

“ÜÇ ŞİRKET KRİTİK EŞİKTE, TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK”

İkinci konumuz, enerji sektöründe büyük ses getirecek bir hamle olarak öne çıkıyor.

EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğal gaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğal gaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı.

EPDK; Çorlu, İnegöl ve Kahramanmaraş’ın şehiriçi doğal gaz dağıtımı yapan sırasıyla ÇORDAŞ, İNGAZ ve ARMADAŞ'a, BOTAŞ'a olan ve bir süredir biriken doğal gaz borçlarını ödemeleri için 26 Eylül Salı gününe dek süre verdi.

Söz konusu şirketlerin, BOTAŞ'a on milyonlarca lira borcu biriktiği ifade ediliyor."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar