Elektrik kurumundan kaçak trafo baskınları

Elektrik kurumundan kaçak trafo baskınları

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu'da kaçak elektrikle mücadele ederken 2024'te Şanlıurfa'da 2.155 kayıt dışı trafo tespit etti.

Dicle Elektrik, tarımsal sulama alanlarında ve kırsal bölgelerde kaçak elektrik tüketimiyle mücadelesini sürdürüyor; tarımsal sulama sezonunun olmasıyla birlikte dronlar ve mobil ekiplerle yapılan kontrollerde bölgede kaçak trafoların tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

GÜBRE DEPOSUNDAN KAYIT DIŞI TRAFO ÇIKTI

Dicle Elektrik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK regülasyonlarına uygun olarak hizmet verirken, sadece 2024 yılında Şanlıurfa'da 2.155 kayıt dışı trafo tespit etti. Akçakale ilçesine bağlı kırsal Şanlı Mahallesinde bulunan 250 KVA gücündeki kaçak trafonun 100 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu belirlendi.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ TRAFO TESPİT EDİLDİ

Havadan dronlarla yapılan kontrollerde, Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Kırbalı Mahallesinde pamuk sulamasında kullanılmak üzere toprağa gömülen 250 KVA gücünde bir trafo tespit edildi; trafo, üzerinin serpilen toprakla örtülerek havadan da görünmemesi için gizlenmeye çalışıldı.

Elektrik kurumundan kaçak trafo baskınları