Elektrik faturalarında yeni düzenleme açıklandı

Elektrik faturalarında yeni düzenleme açıklandı
Kabine toplantısı ardından elektrik faturalarındaki yeni düzenlemeyi duyuran Erdoğan, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Meskenlerdeki elektrikte kullanım kotası günlük 8 aylık 240 kilovatsaate çıkarıldı." ifadelerini kullandı.
Yapılan indirimlerle özellikle esnaflardan gelen tepkilerin önüne geçmek isteyen hükümet bu defa da KDV oranında indirime gitti. Yapılan değişikliği toplantı ardından açıklayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
 
"Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV''si yüzde 18''den yüzde 8''e düşürülmüştür. Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Meskenlerdeki elektrikte kullanım kotası günlük 8 aylık 240 kilovatsaate çıkarıldı.
 
Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.
 
Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovat saate, aylık 900 kilowatt saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Yaz aylarıyla birlikte günlük hayatında sıkıntıya sokan enflasyon sorununu da kontrol altına alacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar