Elektrik faturalarına dikkat: Bunu yaparsanız daha az para ödeyeceksiniz!

Elektrik faturalarına dikkat: Bunu yaparsanız daha az para ödeyeceksiniz!
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeleri tarife uygulamasına geçilecek.

Bu yeni uygulamayla birlikte elektriği az kullananlar daha az fatura ödemiş olacak. Örneğin klimayı ısınma için kullanan faturayı daha fazla ödeyecek.

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yeni tarife belirlenirken bir ailenin kullandığı televizyon, buzdolabı, ütü gibi tüketimlerinin aylık ortalaması dikkate alınacak. Belli bir kilowattsaatlik üst limit belirlenecek. Belirlenen kilowatt’ın üstünde tüketim yapanlar normal tarifenin üstünde bir fatura ile karşı karşıya kalacak. Örneğin klimayı ısınma için kullanan faturayı daha fazla ödeyecek.

ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir. Bu sayede meskenlerde elektrik kullanımında tasarruf miktarı da artacaktır. Bununla birlikte, dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 150 kWh’e kadar elektrik tüketim desteği devletimiz tarafından sağlanmaktadır” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar