Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul paylaşımı

Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul paylaşımı
İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Buna karşılık Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Ya Kanal, Ya İstanbul" başlıklı bir video paylaştı.

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıktığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, Kanal İstanbul’un şehre yapacaklarını anlatan kısa bir animasyon filmi paylaştı. İmamoğlu’nun, “En güzel “Devlet Projesi” yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmaktır. Eylül uyusun, siz uyanın. #YaKanalYaİstanbul ” notunu düştü.

ekremimamoglu-twit.jpg45b55625-2dcc-4dab-83f5-48156ce71038.jpg

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıktığı için soruşturma açılmasıyla ilgili, "İfade talep yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmadığı gibi bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ya Kanal Ya İstanbul' şeklinde bir afişle uluslararası hukuk boyutu bulunan, siyasi alana taalluk eden ve "Devletin Egemenlik Yetkisi"ne ilişkin bulunan bir konuya kamu kaynağı kullanılarak karşı çıkmanın idarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı olduğu" belirtilerek, İmamoğlu'nun projeye kişisel olarak karşı çıkmasının sorgulanmadığı ifade edildi. Açıklamada, "İddia edildiği gibi onayın hiçbir yerinde bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar