Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi? İmamoğlu için 4 yıl 1 ay hapis!

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek mi? İmamoğlu için 4 yıl 1 ay hapis!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ertelenen duruşması 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek. İmamoğlu için istenen ceza ise 4 yıl 1 ay. Mahkemenin bu cezayı vermesi halinde Ekrem İmamoğlu seçim yasağı alacak.

İMAMOĞLU DAVASINDA SICAK GELİŞME: İSTENEN HAPİS CEZASI BELLİ OLDU!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanmasına yarın devam edilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun, Ekrem İmamoğlu''nu kastederek söylediği ''ahmak'' sözcüğünü iade eden ve "31 Mart''ı iptal ettirenler ahmaktır" diyen İmamoğlu''na YSK üyeleri hakaret davası açmıştı. 

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Geçen duruşmada tanıklarımız dinlenmedi, uzman mütalaamız dikkate alınmadı. Dolayısıyla bir an evvel karar verme isteğini sözlü olarak söyledi hâkim bey. Fakat biz bir an önce karar vermesinden ziyade adil bir yargılama yapılmasından yanayız. Bir ‘ahmak’ sözünü eden birisi var ilk kez. Bu sözü edene hiçbir işlem yok ama bu sözü iade edene bir dava açılmış durumda. Hâkim ceza vermek eğiliminde olduğunu gösterdi. Hukuka uyulacaksa mahkemenin yarın bir karar vermemesi gerek” dedi. 

"SOYLU''YU DA SORGULAYIN"

Dilekçede, “Müştekinin ifa ettiği kamu görevi dolayısıyla müvekkile yönelik olarak sarf ettiği ‘ahmak'' ve ‘bunun bedelini bu millet sana ödetecek'' sözlerinin resen soruşturma kapsamına dahil edilerek kovuşturma aşamasında tüm bu olayların değerlendirilmesinin sağlanmasını İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talep ediyoruz” denildi.

SEÇİM YASAĞI GELEBİLİR

2023 yılına girilirken Millet İttifakı''nın adayı hala belirli değil. Aday olması en çok konuşulan isimlerden biri ise Ekrem İmamoğlu. AKP''ye karşı üst üste 2 seçim zaferi elde eden İmamoğlu''na başta CHP seçmeni olmak üzere muhalefet kanadından yoğun bir sevgi gösteriliyor. Ancak Ekrem İmamoğlu''nun 2023 adaylık ihtimali de açılan dava ile tehlikeye girmiş durumda. Mahkemeden verilecek 2 yıl üzeri bir cezada seçim yasağı alacak olan İmamoğlu, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma şansını kaybedecek. Mahkemenin 4 yıl 1 ay hapis istediği duruşma 14 Aralık tarihinde Anadolu Adliyesi''nde yapılacak. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar