Ekonomist Zelyut'tan deprem sonrası BİST için kritik seviye uyarısı: Görülecek zirve ve dip seviyeyi paylaştı

Ekonomist Zelyut'tan deprem sonrası BİST için kritik seviye uyarısı: Görülecek zirve ve dip seviyeyi paylaştı
Türkiye'yi vuran deprem felaketi sonrası Günboyu için BİST değerlendirmesi yapan ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsada bugün dikkat edilmesi gereken seviyeleri paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kapanan borsa, bazı önlemler alınarak yeniden açılmıştı. Borsada yaşanan ani dalgalanmalar sonrasında ise pek çok vatandaş uzman isimlerin ne dediğini merak ediyor.

Bu doğrultuda Günboyu''na özel açıklamalarda bulunan ekonomist Evren Devrim Zelyut, BİST için hedef seviyeleri okuyucuları ile paylaştı.

İşte Zelyut''un bugüne özel borsa analizi:

Dün Borsa İstanbul’da Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olan firmaların alım zorunluluğu yerine getirildi. Bundan sonra gelen satışları kuvvetle muhtemel Türkiye Varlık Fonu dün olduğu gibi bugün de karşılayacak.

 Ben borsada yatırımcıların 5 bin seviyesine dikkat etmelerini öneriyorum. Çünkü bu seviye aşağı doğru kırılırsa 4.700, 4.200’e doğru bir geri çekilme görülebilir. 5 bin seviyenin üzerindeyiz, buranın üzerinde kaldığımız sürece de 5.300’ün hedef olacağını düşünüyorum.

Gelen bilançolara dikkat ederek burada sektörel seçimler yapıp o şekilde ilerlemeleri yatırımcılar adına sağlıklı olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar