Ekonomist Mahfi Eğilmez'den el konulan lüks araçların emniyete verilmesine tepki: Arabaların ne yapılması gerektiğini açıkladı

Ekonomist Mahfi Eğilmez'den el konulan lüks araçların emniyete verilmesine tepki: Arabaların ne yapılması gerektiğini açıkladı
Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda el geçirilen Maserati ve Ferrari gibi ultra lüks araçların Emniyet'e tahsisi tartışma konusu oldu. Ekonomist Mahfi Eğilmez'de bu duruma tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine yaptığı operasyonlarda ele konulan 23 aracın mahkeme kararınca Emniyet'e verildiğini açıklamıştı.

Bakan Ali Yerlikaya'nın paylaştığı görüntüler arasında ultra lüks olarak nitelendirilen ve değeri milyonlarca lira olan Maserati, Ferrari, Mercedes ve BMW gibi markalara ait modeller bulunuyordu.

Yerlikaya, "Bundan böyle bu araçlar suç örgütlerinin değil, polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacaktır. Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, huzurumuz daim olsun" ifadelerini kullanmıştı.

aw106852-14.jpg

MAĞFİ EĞİLMEZ'DEN TEPKİ

Bu konu sosyal medyada gündem oldu. Konuya ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez de dahil oldu. Eğilmez, "Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor" diye sorarken şu açıklamalarda bulundu:

Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye gelen trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio'ya ceza kesen trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz.

aw106852-05.jpg

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN ÖNERİ

Mahfi Eğilmez araçların Emniyet'e tahsis edilmesini eleştirdi. Lüks otomobillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin öneri de bulundu:

O arabaları satarsanız bütçeye gelir yazarsınız sonra eğer ihtiyaç varsa her birinden gelen parayla en az 3-4 tane normal araba alır polise verirsiniz. Trafik polisinin Maserati ya da Mercedes'e bindiğini gören vatandaş sizce enflasyonun düşeceğine inanır mı?

aw106852-13-001.jpg

aw106852-03-001.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar