Ekonomist Kaan Sarıaydın Doları 3 liraya düşürecek gelişmeyi açıkladı

Ekonomist Kaan Sarıaydın Doları 3 liraya düşürecek gelişmeyi açıkladı
Dolar'daki artış giderek devam ederken ekonomist Kaan Sarıaydın'dan önemli açıklamalar geldi. Sarıaydın, İktidarın yapacağı bu adımlarla dolar kurunun 3 liraya düşeceğini iddia etti. Sarıaydın, "Dolar 3 lira olur! Ama o zaman sen olmazsın. O zaman ülke olmazsın! O zaman devlet olmazsın!" diyerek uyarıda da bulundu.

UZMAN İSİM DOLARI 3 LİRAYA DÜŞÜRECEK GELİŞMEYİ AÇIKLADI

Artan döviz kuruyla beraber hemen her gün bir zam haberi gelirken ekonomist Sarıaydın''dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Sarıaydın, AKP hükümetinin yapacağı bu adımlarla dolar kurunun 3 TL''ye düşeceğini söyledi.

Ekonomist Kaan Sarıaydın, dolar kuruna ilişkin Mavigazetem''deki yazısı şöyle:

"Ülkemizde toplumumuza anlatılması gereken çok önemli bir durum var! Toplumumuza bu anlatılmalı ki toplumumuzun direnç yapısı daha dirençli bir hal almalı. Bakın, ne bu mevcut hükümette nede geçmiş hükümetlerde iktidardan gidişler ekonomik olarak ülkenin iyi yönetilmemesinden kaynaklanmamıştır. Gidişler hep devalüasyon, ekonomik krizler, dolar artışı gibi hep aynı senaryolarla olmuştur ama geçmiş dönemlerde de ve şuan da olunması istenen aynı senaryoda da ülkenin ekonomik olarak iyi yönetilmemesinden kaynaklı değildir. 

Mutlaka dört dörtlük değildir ekonomik yönetim; aksaklıklar vardır ama tüm bu aksaklıklar ne enflasyonun bu hale gelmesi ne de doların yükseliş trendine sebebiyet vermez. İnsanlara şu anlatılmalı; eğer ki Akdeniz’den çekilirsek, eğer ki Kavala’yı ve Demirtaş’ı serbest bırakırsak, İstanbul sözleşmesini tekrar hayata geçirirsek, tank tüfek top uçak araç helikopter bunları üretmekten vazgeçersek, o zaman bu dolar 3 lira olur! Ama o zaman sen olmazsın! O zaman ülke olmazsın! O zaman devlet olmazsın! Bu artışların nedeni kötü ekonomi yönetimi değildir! Bu artışın nedeni itiraz etmek, üretmek, yapmak, boyun eğmemektir, toprak vermemektir!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar