Ekmek yiyerek zayıflamak mümkün mü? Ekmeği böyle tüketen hızla kilo veriyor!

Ekmek yiyerek zayıflamak mümkün mü? Ekmeği böyle tüketen hızla kilo veriyor!
Ülkemizde ve pek çok dünya ülkesinde en çok tüketilen besinlerden olan ekmek, genelde kilo yapmasıyla biliniyor. Kilo almaya kolaylık sağlaması sebebiyle diyet yapanların tercih etmediği ekmek, aslında böyle tüketildiğinde hızla verdirebiliyor.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye, Sırbistan ve Bulgaristan dünyada en fazla ekmek tüketen ülkeler arasında ilk 3 sırada yer almakta. Türkiye’de kişi başına yıllık ekmek tüketimi 110 kiloya kadar ulaşırken, ekmeğin kilo yaptığı bilgisi de pek çok kişi tarafından bilinmekte.

EKMEĞİ BÖYLE TÜKETEN HIZLA ZAYIFLIYOR

Uzmanlar ekmeğin kilo yaptığı bilgisini doğrularken, tarihi M.Ö. 3000 yıllarındaki antik Mısır uygarlığına kadar uzanan ekşi mayalı ekmeğin faydaları ise duyanları şaşırtıyor.


Ekşi mayalı ekmek, ek besleyici faydaları olan laktik bakteri ve maya karışımı ile fermente edilir, bu nedenle ekşi maya üretiminde kullanılan tahıldan daha besleyici olarak biliniyor.

UZUN SÜRE TOKLUK HİSSİ VERİYOR


Normal ekmeğe göre çok daha düşük bir glisemik indekse sahip olan bu ekmek türü, uzun süre tokluk hissi vererek açlığı da önlemiş olur.


Ayrıca ekşi mayalı ekmekte yer alan vitamin ve mineraller vücut tarafından daha kolay emiliyor ve vücut sağlığı açısından da yarar sağlıyor.

BAĞIRSAK FLORASINA DA İYİ GELİYOR


Ekşi mayanın içerisinde bulunan mikroorganizmalar, bağırsak florasını olumlu şekilde etkiliyor ve bu sayede sindirim için de ek faydalar sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar