Ek MTV'de faiz krizi! Bir masraf daha ortaya çıktı

Ek MTV'de faiz krizi! Bir masraf daha ortaya çıktı
Son dönemde araba sahiplerine gelen vergiler birbirini kovalarken bu kez ek MTV'ler hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu'nun verdiği demece göre vergisini zamanında yaptırmayanlar bir de bu faiz oranıyla karşı karşıya kalacak.

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu'nun verdiği demece göre, ek MTV ödemelerini belirtilen süre içinde gerçekleştirmeyen araç sahipleri, ana ödeme tutarına ek olarak bir de faiz ödemek durumunda kalacaklar.

"Ek MTV’nin ilk taksitinin 6 Eylül’e kadar ödenmesi gerekiyordu" diyen Babuşçu, "Bu dönemi kaçıran araç sahipleri ilk taksiti aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile 6 Ekim'e kadar ödeyebilecek. 7 Ekim'den sonra % 5 iki aylık gecikme faizi ile ödenecek" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 6 Şubat'ta meydana gelen depremler gerekçe gösterilerek ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptali istemini 28 Eylül'de oy birliğiyle reddetmişti.

GECİKME FAİZİ BELLİ OLDU

Ek MTV'nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek. İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek.

EK MTV NASIL ÖDENİR?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

ÖDEME YAPILMAZSA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor.

Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar