Ek MTV düzenlemesi iptal edilirse para iadesi olacak mı? Merakla beklenen açıklama geldi

Ek MTV düzenlemesi iptal edilirse para iadesi olacak mı? Merakla beklenen açıklama geldi
Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini perşembe günü esastan görüşecek. Peki ek MTV düzenlemesi iptal edilirse para iadesi olacak mı? İşte ayrıntılar...

Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşecek. Düzenleme ile 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) ödemelerin Ağustos ve Kasım olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. İlk taksit için son tarih 6 Eylül 2023’e kadar uzatılmıştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı son açıklamaya göre, ek MTV olarak şimdiye kadar 13,2 milyar lira tahsil edildi. Peki anayasa mahkemesi düzenlemeyi iptal ederse, ek motorlu taşıtlar vergisini ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı son açıklamaya göre, ek MTV olarak şimdiye kadar 13,2 milyar lira tahsil edildi. Peki anayasa mahkemesi düzenlemeyi iptal ederse, ek motorlu taşıtlar vergisini ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?

MTV ÖDEMESİ YAPAN DAVA AÇMAYANLAR...

Ödeme yapıp dava açmayan mükelleflerin para iadesi alamayacağını anlatan Başaran, "Dava açmadan ödeme yapanlar için maalesef olumlu konuşabilmek mümkün değil. Onlar ödemeyi yaptıkları ve dava açmadıkları için mevcut hukuki durumu kabul etmiş sayılıyorlar.

Başaran, ödeme yapmayan mükelleefler için de "Anayasa Mahkemesi kararı açıklanana kadar ödemesini yapmayan mükelleflere vergi dairesinde ödeme emri aldılarsa hemen dava açmaları gerekir." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar