Ehliyeti olanlar dikkat! Son uyarı yapıldı! 888 TL cezası var

Ehliyeti olanlar dikkat! Son uyarı yapıldı! 888 TL cezası var
Türkiye’de ehliyet sahibi milyonlarca kişinin arabası olduğu belirtilirken ehliyet sahibi vatandaşlara çok önemli bir duyuru yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda ehliyet sahibi vatandaşlara çok önemli uyarı yapıldı.

EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT! SON UYARI YAPILDI

Ehliyet sahibi vatandaşlara özellikle yaptırmaları gerektiği bildirildi ve yaptırmayanların ilk trafik çevirmesinde 427 TL, yaptırmamaya devam ettiğinde ise ikinci çevirmede araba bağlanacak ve 888 TL ceza ödenecek. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, hususi araçlar ve resmi araçların 2 yıl dolduysa muayenelerini yaptırmaları gerektiği bildirildi. Araç sahibi vatandaşların araç muayenelerini zamanında yaptırması gerektiği belirtilerek TÜVTÜRK bu kapsamda vatandaşlara duyurularda bulunmaya devam ettiği ifade edildi.

MUTLAKA YAPTIRIN

Geçtiğimiz ay sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan TÜVTÜRK, “Hususi ve resmi araçların muayenesi ilk üç yıl sonunda ve sonrasında her iki yılda bir yapılmaktadır.” İfadelerini kullanırken araç muayenesini yaptırmayanlar trafikte yapılan denetimlerde tespit edilirse ceza ödemek durumunda kalacağı ifade edildi.

Araç muayenesine gidecek kişinin trafik cezası, vergi borcu ve OGS kaçak geçiş cezası gibi borçları olup olmadığını kontrol etmesi gerektiği belirtilerek borcu olan araçların muayene işlemleri başlatılamadığı ve ayrıca geçerli bir “Egzoz Emisyon Ölçümü” olmayan araçlar muayenede “Ağır Kusurlu” olarak değerlendirildiği vurgulandı. Muayeneye gidecek olan kişinin gerekli belgeleri yanına alması ve gerekli ekipmanları aracında bulundurması gerekiyor.

CEZA ÖDEYECEKSİNİZ

Ceza sürücü belgesi sahibine değil araç sahibine yansır. Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 427 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 888 TL ödemek zorunda kalırsınız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar