Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak? 2023 ehliyet affı yasası

Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak? 2023 ehliyet affı yasası
Ehliyet affı yasasının çıkıp çıkmadığı ve ne zaman yürürlüğe gireceği, trafikte ceza puanı nedeniyle ehliyetine el konulan sürücüler tarafından merak ediliyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, ehliyet affıyla ilgili Meclis'e sunulan teklifin yasalaştığını duyurdu. Peki, ehliyet affı yasalaştı mı ve ne zaman yürürlüğe girecek? Ehliyet iadesi işlemleri ne zaman başlayacak?

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet affı yasasıyla ilgili karar açıklandı. Meclis'e sunulan teklifin ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeleri içerdiği ve yasalaştığı belirtiliyor. Peki, 2023 ehliyet affı ne zaman yürürlüğe girecek ve Resmî Gazete'de yayımlandı mı?

2023 EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren teklifin yasalaştığını açıkladı.

Buna göre; Ehliyet affıyla ilgili TBMM'de kabul edilen çalışma Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra yasalaşacak ve resmi olarak yürürlüğe girecek.

EHLİYET AFFINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Borç yapılandırma paketi kapsamında; sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Bu düzenlemeyle 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar