Edirne'de tarihi köprüler güneş enerjisi ile aydınlatılıyor

Edirne'de tarihi köprüler güneş enerjisi ile aydınlatılıyor
Edirne'de Sultan 2'nci Bayezid ve 2'nci Selim tarafından yaptırılan 2'nci Bayezid ve Yalnızgöz köprüleri, güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılacak.

Edirne'de bulunan tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan Sultan 2. Bayezid ve 2. Selim tarafından inşa edilen 2. Bayezid ve Yalnızgöz köprüleri, modern bir dönüşümle karşı karşıya. Edirne Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında, 15. yüzyılda inşa edilen Sultan 2. Bayezid ve 16. yüzyılda yapılan Yalnızgöz köprüleri, güneş enerjisi sistemi ile aydınlatılmaya başlandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, bölgedeki tarihi köprülerin tamamını bu yenilenebilir enerji sistemiyle aydınlatma hedefini belirterek, projenin bir adımını daha gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2. Bayezid ve Yalnızgöz köprülerinde kullanılan güneş enerjisi panelleri, çelik gövdeli fotovoltaik panellerden oluşuyor ve aydınlatma armatürleri ile bir araya getiriliyor.

Yenilenebilir enerji ile hayata geçirilen proje, yılda yaklaşık 20 kilowat/saat enerji tasarrufu sağlayarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor. Vali Sezer, açıklamasında, "Edirne'nin tarihi ve kültürel yapıları açısından çok zengin bir şehir olduğunu" vurgulayarak, 12 tarihi köprünün tamamının bu aydınlatma sistemine kavuşturulmasının planlandığını ifade etti.

Vali Sezer ayrıca, köprülerde yapılan bakım ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, özellikle Uzunköprü'nün dünya genelinde öne çıkan bir yapı olduğunu ve bu alandaki çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Edirne'nin kültürel zenginlikleriyle bir turizm destinasyonu olmaya devam edeceğini ifade eden Vali Sezer, projelerin tamamlanmasıyla şehrin turistik çekiciliğinin daha da artacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar