Edirne’de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

Edirne’de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda domates yüklü Ukrayna plakalı bir tır, bekleyiş sırasında alevlere teslim oldu ve hurda yığınına dönüştü.

Türkiye'den aldığı domates yükünü Ukrayna'ya götürmek için yola çıkan tırın sürücüsü Viktor Berezhansky idaresindeki araç, yol kenarında beklerken dorseye bağlı olduğu belirtilen soğutucu motorundan yangının çıktığı iddia edildi.

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda yaklaşık 15 kilometrelik sırada bekleyen diğer sürücüler, domates yüklü tırdan alevlerin yükseldiğini fark ederek durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda yangın söndürülerek kontrol altına alındı.

Yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapatılan yol, araçta yapılan soğutma çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Ancak, yangının etkisiyle tırın hurda yığınına dönüşmesi nedeniyle uzun süreli bir temizlik ve düzenleme çalışması yapıldığı belirtildi.

Ukrayna uyruklu tır sürücüsü Viktor Berezhansky ise ifadesi alınmak üzere Lalapaşa ilçe karakoluna götürüldü. Polis ekipleri yangınla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Yangının çıkış nedeni ve olası ihmaller üzerinde durulurken, tır sürücüsünün ifadesi ve teknik incelemelerin sonuçları merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar