Edanur'u öldürmüştü: Eski sevgilisi için ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet istendi

Edanur'u öldürmüştü: Eski sevgilisi için ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet istendi
Kayseri'de yaşayan eski sevgilisi olan 18 yaşındaki Edanur Çoban'ı pompalı tüfekle öldüren 21 yaşındaki Gökhan Çatbaş'ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapsini istendi.

Yaşanan olay, 13 Eylül gününde saat 22.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi'nde yaşandı. Restoranda garson olarak çalışmakta olan Edanur Çoban, iş çıkışı evine gittiği sırada arkasından gelen eski sevgilisi olan Gökhan Çatbaş tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Çoban, pompalı tüfekle açılan ateş sonrası kanlar içinde yere yığıldı. Çatbaş ise kaçtı. Çoban hayatını kaybederken, kaçan şüpheli Nevşehir'in Avanos ilçesi girişinde yakalandı ve ardından tutuklandı.

Çoban'ın Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü'nü kazandığı, üniversite eğitimi için restoranda garsonluk yaptığı ve harçlık biriktirdiği belirtildi. Genç kız, memleketi Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde toprağa verildi.

Genç kızı öldüren Gökhan Çatbaş hakkında ise 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile dava açıldı.

NEREYE ATEŞ ETTİĞİNİ HATIRLAMADIĞINI İDDİA ETTİ

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava görülürken, davanın ilk duruşmasına, sanık Çatbaş, SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Edanur'un annesi Tuğba, babası Akın Çoban ile avukatları ise salonda hazır şekilde bulundu.


Nereye ateş ettiğini hatırlamadığını söyleyen Çatbaş, "Biri bağırınca arabaya bindim. Ankara tabelasını gördüm oraya sürdüm, oradan da Nevşehir tarafına döndüm. Avanos'a girdim bir caminin önünde durup abdest alıp, namaz kıldım. Çıktığımda aracın yanında polis vardı, teslim oldum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Olay günü, 'Senden adam olmaz, aç it' dedi. Tüfeği olaydan 2 gün önce temin etmiştim. Ateş ederken 'öl lan' demedim" şeklinde konuştu.


Pişman olduğunu söyleyen Çatbaş, "Şiddet yanlısı değilim, tahliyemi istiyorum" dedi.

BABASI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Baba Akın Çoban ise "Kızım, Tokat Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü'nü kazanmıştı. Olay olmasaydı, pazartesi günü oraya gidecektik. Şikayetçiyim. Kadınla konuşmaya giden pompalı ile değil, çiçekle gider. Katil bilerek av tüfeği almış." dedi.

'Kendimi öldürmek istedim. Kafam üstünde değil' sözlerini hatırlatan acılı baba, "Ama araba ile Avanos'a kadar gidiyor. Bana olaydan aylar önce mesaj attı. İnsan, kız babasına o mesajları nasıl atar? Şimdi de kravat takıp, huzurunuza gelmiş. Ben de kravat taktım. Kesin sonuç almak için pompalı almış. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar