Ece Üner'den Ali Babacan'a 'Bayraktar' tepkisi!

Ece Üner'den Ali Babacan'a 'Bayraktar' tepkisi!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerli İHA ve SİHA üreticisi olan Baykar şirketine yönelik sözlerinin ardından eleştiri almıştı. Babacan'a bir tepki de tv100 Ana Haber'de Ece Üner'den geldi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir podcast yayınında Baykar Teknoloji''nin ürettiği İHA ve SİHA''lar hakkında yorumlarda bulundu. Babacan, söz konusu İHA  ve SİHA''ların başarılı olduğunu ancak Baykar şirketine devlet tarafından milyon dolarlar aktarıldığını ve bu verilen paraların başka şirketlere verilmediğini ifade etti. Devletin bu konuda fırsat eşitliği yaratması ve rekabeti desteklemesi gerekiyor diyen Babacan, Baykar Teknoloji hakkında "Bu proje de öyle hale getirildi ki yani bu çok kutsal, dokunulmaz bak. Dokunanı mahvederiz falan filan. Kusura bakmayın ama biz dokunacağız" ifadelerini kullandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız!" ifadelerini kullandı.

TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Babacan''ın açıklamalarına hükümet cephesinden sert tepkiler gelirken, Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Babacan''ı sert şekilde eleştirdi. tv100 ekranlarında yayınlanan Ana Haber''in sunucusu olan Ece Üner de Ali Babacan''a İHA ve SİHA konusundaki çıkışı nedeniyle sitem etti.

Üner, "Türkiye’nin güvenlik ve savunmasını savunmak siyasi bir mesele falan değil" diyerek sözlerine "Sistemi istediğimiz kadar eleştirelim işini iyi yapana iyi diyebilmek lazım. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Sen ‘İstikbal göklerdedir’ diyeceksin, sonra bu gayreti aşağıya çekeceksin. Dışa bağımlılığı eleştireceksin, ona buna değil biz artık biraz da kendimize benzemek istiyoruz diyen insanı yıpratmaya çalışacaksın." şeklinde devam etti. 

"BİZCE DOKUNULMAMALI"

Üner "İnsanlara uçak yaptırmanın yolu sadece karbonfiber, elyaf falan toplatmak değil. Engin gökyüzünün hür iradenin özlemini aşılamak… Bunu yapmaya çalışan birine ben niye dokunayım? Burada dokunduğunuz bir kişi veya şirket değil ayrıca, bizim yarınımız. Çünkü göklerini koruyamayan uluslar yarınlarından asla emin olamazlar. Onun için bizce dokunulmamalı." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar