Ebrar Sitesi sanığından skandal sözler! Savunması pes dedirtti

Ebrar Sitesi sanığından skandal sözler! Savunması pes dedirtti
Ebrar Siteleri ile ilgili görülen davada tutuklu Ahmet Doğan suçlamaları kabul etmeyerek, "Kooperatifte gerektirdiği bütün izinler ibralar, toplantılar her şey yapıldı. Tek bildiğim, asrın felaketinin adına yakışır bir şekilde çok büyük bir deprem oldu" dedi

Kahramanmaraş'ta 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Siteleri'nin L bloğuyla ilgili davanın ilk duruşması görüldü.

Binayı yapan Zirve Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Doğan, aynı zamanda Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı'nın damadı olarak tutuklu bulunuyor.

Doğan, suçlamaları kabul etmeyerek, "Asrın felaketinin adına yakışır bir şekilde çok büyük bir deprem oldu" dedi.

Davanın ilk duruşması, Asrın depreminde 57 kişinin hayatını kaybettiği L Blok'ta bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle 3'ü tutuklu, 1'i firari toplam 7 kişi hakkında yapıldı.

Mahkeme heyeti, dosyada tutuksuz olan Tevfik Tepebaşı'nın tutuklanmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Duruşma sırasında sanıklardan Ahmet Doğan, suçsuz olduğunu belirterek, "Kooperatifte gerektirdiği bütün izinler ibralar, toplantılar her şey yapıldı. Tek bildiğim, asrın felaketinin adına yakışır bir şekilde çok büyük bir deprem oldu" dedi.

Ferhat Bülent Özer ise binanın proje müellifi Murat Gitmiş'in kendisine ait olmayan bir ruhsatla ilgili tahrifat yaptığını iddia ederek suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da benzer şekilde suçlamaları reddederek savunmalarını sundu. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, dosyada tutuksuz olan Tevfik Tepebaşı'nın tutuklanmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar