Düzce'de fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi

Düzce'de fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Filyos’tan Düzce’ye bağlanacak olan doğal gaz boru hattının geçeceği köylerdeki vatandaşlar, BOTAŞ yetkililerine seslenerek fındık ağaçlarının mahsul toplanana kadar kesilmemesini istedi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan Dereköy, Altunçay ve Subaşı köylerindeki vatandaşlar bir araya gelerek BOTAŞ yetkililerine seslendi. Vatandaşlar fındık sezonu bitene kadar çalışmanın ara verilmesini istedi.

Köylü vatandaşlar yaptıkları ortak açıklamada, "Filyos'tan gelen doğal gaz boru hattı köylerimizden geçmektedir. Acil kamulaştırmalar yapılmıştır. Bizlere tebliğ edilen raporlarda sunulan fındık ocak sayıları hatalıdır. Ocak sayıları yarı yarıya eksiktir. Bunların tekrar elemanlarınız tarafından, tarla sahipleriyle sayılıp rapor edilmesini istiyoruz. Ayrıca fındık milli bir ürün. Ekonomik değeri fazla, ihraç edilen bir ürün. Zamanı yaklaşmıştır.

Bahçelerin bakımları, ilaçlamaları, zararlı otlarla mücadele çalışmaları da yapılmıştır. Hasadın yapılmasını istiyoruz. Aksi halde hem çiftçiler olarak bizler zarar edeceğiz, hem de ülke ekonomisi zarar edecektir. Çiftçinin alın terini yok sayamazsınız. Fındık toplanmadan bahçelere girilmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandılar.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar