Düzce'de deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi

Düzce'de deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Bolu, Çankırı, Zonguldak ve Sakarya'da hissedildi.

DÜZCE'DE DEPREM! İSTANBUL DAHİL BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Düzce''nin Gölyaka ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD 5.9, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı. Deprem 6.5 km derinlikte meydana geldi. Öte yandan ABD Uluslararası Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 6.1 olarak kayda geçti.

GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir''e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Düzce''de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

18 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

AFAD, Düzce''deki 5,9''luk depremin ardından en büyüğü 4,7 büyüklüğünde olan 18 artçı sarsıntı kaydedildiği bilgisini paylaştı.

AFAD''dan yapılan açıklamada bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulandığı belirtilerek, Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi.

Deprem İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra; Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne illerinden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi''nden resimi sitesinde yer alan bilgilendirmede ise depremin büyüklüğünün açıklananın aksine 6,0 olduğu görüldü.

Bu arada ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin büyüklüğünü de 6,1 olarak açıkladı

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 6,0 OLARAK REVİZE ETTİ

Kandilli Rasathanesi saat 05.06’da yaptığı açıklama ile depremin büyüklüğünü 6,0 olarak yeniden revize etti.
Canlı yayın tablosunda 6 olarak açıklayan kandilli, twitter paylaşımında 5.9 demişti.
Kandilli sabah 05.06''da yeniden paylaşım yaptı ve depremin büyüklüğünü 6 olarak revize etti.
Depremin derinliğinin ise 6.5 km olduğu belirtildi.

BAKAN SOYLU''DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir" dedi.

BAKAN KOCA: 22 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır" açıklamasını yaptı.

DÜZCE VE SAKARYA''DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce ve Sakarya''da deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

VALİ YERLİKAYA: İSTANBUL''DA DA HİSSEDİLDİ, TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI: YARALANMA YA DA ÖLÜM HABERİ YOK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de NTV canlı yayınında "Yaralanma ya da ölüm haberi yok" açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ''TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

BOLU VALİSİ: PANİKLE ATLAYANLAR OLDU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği kentte sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını kaydetti.

Kılıç, "Saha çalışmalarına yeni başladık, araştırıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun." dedi.

SAKARYA VALİSİ: EKİPLER SAHADA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da depremle ilgili şu ana kadar kendilerine net bilgi ulaşmadığını vurgulayarak, "Depremden hemen sonra ekiplerimiz sahaya çıktı, çalışmalarına başladı." bilgisini verdi.

BURSA VALİSİ: TESPİT EDİLEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Düzce''nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili kentte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar