Düzce depremi sonrası Naci Görür'den korkutan açıklama: Bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir

Düzce depremi sonrası Naci Görür'den korkutan açıklama: Bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir
Düzce'de meyana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken uyarılarda bulundu. Görür, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge" dedi.

DÜZCE DEPREMİ SONRASI NACİ GÖRÜR'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA!

Düzce''nin Gölyaka ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD 5.9, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı. Deprem 6.5 km derinlikte meydana geldi. Öte yandan ABD Uluslararası Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 6.1 olarak kayda geçti.

Saat 04.08''de, merkez üssü Düzce''nin Gölyaka ilçesinde deprem meydana geldi. Sarsıntı Bolu, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere birçok ilden de hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş sokağa döküldü.  Muhtemel bir depreme karşı önlem alarak evlerine girmeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahladı.

NACİ GÖRÜR''DEN DÜZCE DEPREMİ DEĞERLENDİRMESİ

Görür, Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık.Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu.

Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar