Duyan benzin istasyonlarına koştu! Akaryakıt fiyatlarına dev indirim: Bu gece pompaya yansıyacak

Duyan benzin istasyonlarına koştu! Akaryakıt fiyatlarına dev indirim: Bu gece pompaya yansıyacak
Uluslararası piyasalarda brent petrolün sert bir düşüşle 80 doların altına inmesi, Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarında indirime yol açtı. Bu gece itibariyle benzine indirim geleceği açıklanırken, gece yarısı itibariyle binlerce vatandaşın benzin istasyonlarına akın etmesi bekleniyor.

Umut Can Halavart / Günboyu 

Brent petrol fiyatlarında uzun süreli düşüş trendi, benzin fiyatlarına ikinci kez indirim gelmesine yol açtı. Ramazan Bayramı''ndan önce benzin ve motorinde yapılan indirimin ardından bir fiyat güncellemesi de bu gece yarısı itibariyle geçerli olacak. 

90 KURUŞ BİRDEN DÜŞECEK

Bu kez akaryakıt sınıflarından yalnızca benzine yönelik bir indirim yapılacağı iddia edilirken, gece yarısı itibariyle benzinin litre fiyatında 90 kuruşluk bir aşağı yönlü düzenleme bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise şu an için herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. 

PETROL ÜRETEN ÜLKELERDEN YENİ KARAR GELEBİLİR

Geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından Rusya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere pazar payı büyük ülkeler, aldıkları ortak karar ile aylık üretim miktarlarında kota uygulamasına gitti. İşlenecek varil sayısını aşağıya çekerek petrol fiyatlarının  yükselmesine neden olan OPEC+ ülkelerinin, son düşüşlerin ardından yeniden harekete geçmesi bekleniyor.

Bu nedenle, alınacak yeni kararlarla birlikte petrol fiyatlarında hızlı bir yükselişin yaşanabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşlara seslenerek, indirimlerin ardından araçlarının depolarını doldurmalarını tavsiye etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar