Dünyayı ayağa kaldıran görüntü: Cesetleri sokağa attılar

Dünyayı ayağa kaldıran görüntü: Cesetleri sokağa attılar
Sosyal medyada paylaşılan sokağa atılan ceset fotoğrafları dünyayı ayağa kaldırdı. Ekvador’un en kalabalık kenti Guayaquil’de korona virüsten ölenlerin cesetlerinin toplanması 4-5 günü bulunca halkın çareyi cesetleri sokağa atmakta bulduğu iddia edildi.

Dünyada korona virüs vakaları bir günde 70 binden fazla artarken, 24 saatteki can kaybı da 4 bini aştı. Önüne geçilemeyen salgın ABD'den Kenya'ya, Peru'dan Çin'e, İngiltere'den Endonezya'ya tüm ülkeleri alt üst etti. Bir ülkede ise, korona virüsten ölenlerin cesetlerinin sokaklara atılmaya başlandığı iddia ediliyor.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un en kalabalık kenti Guayaquil’de yaşayanlar, sokaklara atılan cesetlerin fotoğraf ve videolarını sosyal medyada paylaştı.

ceset1.jpg

Yetkililer son günlerde yalnızca korona virüsten ölenlerin değil, diğer ölülerin de cesetlerini toplamakta zorlanıyor. Ölenlerin yakınları, cesedin evden alınması için dört - beş güne varan süreler beklemeleri gerektiğini, bu yüzden cesedi evden çıkarmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Yerel gazete El Universo’ya göre 400-450 arası ceset hâlâ evlerinden alınmış değil.

Kentin belediye başkanı Cynthia Viteri, Salı günü yaptığı açıklama ile cesetlerin tutulacağı soğutmalı konteynerlerin kente ulaştığını duyurmuştu.

ceset3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar