Dünyanın ilk jet kıyafeti yarışı için geri sayım başladı: Şimdiye kadar yapılan bütün yarışları unutun!

Dünyanın ilk jet kıyafeti yarışı için geri sayım başladı: Şimdiye kadar yapılan bütün yarışları unutun!
Gravity Industries şirketi, 28 Şubat'ta Dubai'de düzenlenecek olan dünyanın ilk jet kıyafeti yarışına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Bu heyecan verici etkinlik, Dubai Spor Konseyi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek ve hava sporlarına damga vuracak bir tarihi an olacak.

Dubai Spor Konseyi Başkanı Şeyh Mansour bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünya çapında heyecan verici hava sporları için yeni bir döneme işaret ettiğini vurguladı. Mansoor yaptığı açıklamada, "Bu yarış, dünya çapında heyecan verici hava sporlarında yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor ve Dubai'nin girişimci ruhunun yanı sıra insanın zorlukların üstesinden gelme yeteneğinin gerçek bir yansımasıdır." dedi. "Bu organizasyon aynı zamanda, insanın hayal gücünün sınırlarını zorlayan, yenilikçiliği, macerayı ve hırsı bir araya getirerek dünya çapında daha büyük başarılar ve yeniliklerin kapısını aralayan yeni fikirleri dünyaya sunan Dubai'nin eşsizliğini ve sonsuz enerjisini vurgulamayı hedefliyor." ekledi.

00.jpg

Duyuru, ikonik Burj Khalifa'nın bitişiğindeki Burj Park'ta yakın zamanda düzenlenen bir tören sırasında yapıldı. Törenin önemli isimleri arasında Dubai Spor Konseyi Genel Sekreteri Saeed Harib, Gravity Industries Kurucusu ve Baş Test Pilotu Richard Browning ve Yarış Direktörü Samer Al Shammari yer aldı.

Heyecan, Burj Park yakınlarındaki Dubai Çeşmesi üzerinde uçan jet elbiseli üç katılımcının katılımıyla yapılan canlı gösteriyle daha da arttı. Yaklaşan yarışa, aralarında BAE'den Ahmed Al-Shehi'nin de bulunduğu farklı ülkelerden sekiz yarışmacı katılacak.

00-002.webp

Etkinliğe hazırlık kapsamında, Dubai Spor Konseyi ile Gravity Industries şirketi arasında 28 Şubat'ta "Dubai Jet Suit Yarışı" organizasyonuna ilişkin bir anlaşma imzalandı. Etkinlik, izleyicilerin benzersiz hava yarışmalarına tanıklık etmelerine olanak tanıyacak Dubai Uluslararası Tekne Fuarı ile aynı zamana denk geliyor.

Jetsuit yarışları, Dubai Limanı ile Skydive Dubai arasındaki alanda, spora uygun belirlenmiş bir su alanı ve derinliği ile gerçekleşecek. Katılımcılar boğulmaya karşı koruma sağlayan ve ekstra yüzdürme gücü sağlayan özel tasarım tulumlar kullanacaklar.

-002.webp

Gravity Industries, Richard Browning tarafından 1000 hp'nin üzerinde güç kullanarak havacılıkta yenilik yapmak amacıyla kuruldu. Yoğun ve heyecan verici bir gösteri yaratmak için jet motoru gücü ve doğal insan dengesi. 2017 yılında kurulan Gravity Industries, havacılıkta zengin bir aile geçmişine dayanarak insan uçuşunda yeni bir çağ açmaya kendini adamıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar