Dünyanın en iyi evcil hayvanı: 2 aydır evi topluyor ve düzenliyor!

Dünyanın en iyi evcil hayvanı: 2 aydır evi topluyor ve düzenliyor!
Galler'de yaşayan vahşi yaşam fotoğrafçısı Rodney Holbrook kamerasıyla bir farenin evi toparladığı ve düzenlediğine dair ilginç bir görüntü yakaladı. Farenin 2 aydır evi toplayıp düzenlediği ortaya çıktı.

Emekli postacı ve vahşi yaşam fotoğrafçısı Rodney Holbrook, Galler'deki kulübesinde beklenmedik bir manzara keşfetti. Düzenli olarak önceki geceden kalan eşyaların gizemli bir şekilde toplandığını fark eden Holbrook, bu ilginç olayı çözmek için bir gece görüş kamerası kullanmaya karar verdi.

Kamera, fare tarafından mandalların, mantarların, somunların ve cıvataların toplandığı bir sahneyi kaydetti. Bu düzenli fareye Holbrook, 'Gallerli Düzenli Fare' lakabını taktı. Holbrook bu temizlik ritüelinin iki aydır devam ettiğini belirtti.

resim-2024-01-08-110607990.png

Holbrook, farelerin kulübedeki yiyecekleri ve eski ayakkabıları kullanarak düzenli bir şekilde eşyaları topladığını düşünüyor. Bu düzen, farelerin genellikle ortalığı topladıkları bir davranışa dönüşmüş durumda. Holbrook, "Artık ortalığı toplamakla uğraşmıyorum, kutunun dışına bir şeyler bırakıyorum ve onlar da sabaha kadar yerine koyuyorlar" şeklinde konuştu.

Farenin hiçbir nesneyi rahatsız etmiyor gibi göründüğünü belirten Holbrook, deney amaçlı masaya farklı nesneler eklediğini ve farelerin bunları düzenli bir şekilde yerine koyduğunu gözlemledi. Holbrook, farelerle benzer bir deneyimi Bristol'de yaşarken daha önce yaşadığını da ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar