Dünyanın en hızlı İHA'sı belli oldu! Çıktığı hız herkesi şok etti

Dünyanın en hızlı İHA'sı belli oldu! Çıktığı hız herkesi şok etti
Tarihin en hızlı uçağı olan SR-71 Blackbird'in ulaştığı Mach 3.3 hızı geride bırakılıyor. Hermeus tarafından geliştirilen motoru ile Quarterhorse İHA, dünyanın en hızlı uçağı olacak.

Havacılıkta yoğun bir ilgi ve gelişme gözlenen İHA ve SİHA modellerinde çığır açacak bir yenilik daha geliyor. ABD Hava Kuvvetleri finansmanı altında bulunan Atalanta merkezli Hermeus şirketi, testlerini başarıyla tamamladığı Chimera hibrit motoru ile tarihteki bütün rekorları kırmaya hazırlanıyor. Hermeus’un son aşamaya geldiği yeni motora sahip olacak Quarterhorse İHA, dünyanın en hızlı uçağı olarak kayıtlara geçecek.

NEW YORK''TAN İSTANBUL''A 2 SAATTEN KISA SÜREDE GELECEK

Ortaya konan mühendislik ve tasarım ile geleneksel turbojet motor, aracın hızını ramjet motorunun devreye girebileceği hıza çıkartacak. Ramjet motor devreye girdiğinde ise SR-71 Blackbird’ün ulaşmış olduğu hız tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Quarterhorse İHA''nın saatte 4900 km hıza ulaşması hedefleniyor.

MOTOR TESTLERİ TAMAMLANDI

Hermeus, 2022 yılında Chimera motorunu test etmeye başladı ve ekip kasım ayında turbojet ve ramjet aşamaları arasında tam ve istikrarlı bir geçişe ulaşıldığını açıkladı. Hermeus''un kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Glenn Case bir basın açıklamasında, "Notre Dame tesisi, uçuşta göreceğimize benzer koşullar yaratmamıza izin verdi. Yerde bu testi tamamlamak, bu yılın sonlarında başlayacak olan Quarterhorse uçuş testlerinin riskini önemli ölçüde azaltıyor." dedi.

18 MİLYON DOLARA TASARLANDI

Hermeus ekibinin bu dönüm noktasına ulaştığı maliyet ve hız dikkat çekici. Hermeus, Chimera''yı sadece 21 ayda 18 milyon dolara tasarladı, inşa etti ve test etti. Bu, 2018 yılında kurulan bir şirket için güçlü bir adım niteliğinde. Hermeus’un hedefi sadece Quarterhorse İHA’sı değil. Mach 5’i hedefleyen ve sürekli hipersonik uçuş sağlaması planlanan Darkhorse ve hipersonik ticari Halcyon uçağı da şirketin projeleri arasında.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar